Et klimavenligt valg

Helårshuse i træ

Planet Huse har bygget træhuse i 35 år, og udover de tusindvis af sommerhuse har vi også bygget en del helårshuse i træ.

Der er dog en del forskelle på at bygge et helårshus og et fritids- eller sommerhus, og hos Planet Huse er kerneforretningen skønne sommerhuse, som kan bruges året rundt.
Hvis I ønsker at få os til at bygge jeres helårshus i træ, kan dette dog godt lade sig gøre. De helårshuse, vi bygger er typisk fra 140 m² og op efter, og vores arkitektteam tegner det ud fra jeres ønsker og vores konstruktionsmæssige rammer.
Kontakt os og lad os tage en uformel snak om jeres ønsker til et helårshus.

Ring mig op

Er det billigere at bygge helårshus i træ?

Mange er af den opfattelse, at det er billigere at bygge et helårshus i træ end et murstenshus. Det er det ikke – faktisk er et træhus ofte dyrere pr. m², end hvis I sammenligner prisen med en typehusproducent, der bygger i mursten.

Klimavenligt byggeri i træ
En af de helt store fordele ved at bygge et helårshus i træ fremfor mursten er klimaaftrykket. I gennemsnit reduceres CO2-udslippet med 1,1 ton for hver kubikmeter træ, der erstatter stål og beton i byggeriet.
Der oplagres desuden ca. 1 ton CO2 i hver kubikmeter træ, som i hele bygningsmassens levetid altså er fjernet fra atmosfæren.

Klimavenligt byggeri

Definitionen på et helårs træhus

For os er det vigtigt at sige, at alle vores sommer- og fritidshuse naturligvis kan bruges året rundt, så hos os får I et helårs sommerhus, hvor det er lunt og godt at være, også selvom det er vinter udenfor. Det er nemt at blive forvirret, når der bliver skrevet helårshus om et hus, der ligger i et sommerhusområde.

Det kan være fordi, sommerhusets beboere er pensionister og derfor har fået lov til at bo i deres sommerhus hele året og derved kan kalde deres sommerhus for et helårshus. Et helårs træhus er defineret ved at blive bygget på en helårsgrund. Og for et helårshus gælder der andre byggeregler end for de helårs sommerhuse, vi bygger. 

 

Hvornår må man bo i sit sommerhus

Bestil inspirationsbog og Husguide

Bliv inspireret af de mange smukke billeder af vores sommerhuse og sommerhusindretninger i vores inspirationsbog.
I vil også modtage en komplet Husguide med priser og grundplaner.

Forskel på træhuse som sommerhus og helårshus

Prisen på et helårs træhus er højere end for et fritidshus i træ. Det er bl.a. fordi, der lovmæssigt stilles andre krav til et helårshus ift. et sommerhus. Der er en del forskelligheder – eksempelvis skal fundamentet være 10 cm bredere til et helårs træhus, og der er også krav om bredere gangarealer i et helårshus – begge dele påvirker prisen. Det samme gælder kravene for isolering af ydervægge, tag og gulv, der alle er højere, når I bygger nyt helårs træhus ift. et fritidshus.

Planet Huses sommerhuse er isoleret 30% bedre end minimumskravet, så derfor er det ikke forkert at kalde det for helårs sommerhuse.

Læs mere
Se vores hustyper

Hvor vil I bygge helårshuset i træ?

Hvis I bygger i en byzone – eksempelvis et parcelhusområde, så skal der bygges et helårshus. Hvis I derimod har en sommerhusgrund, og ønsker at bygge et sommerhus, som I kan bruge som helårsbeboelse, så kan det godt lade sig gøre at bygge et træhus eller et bjælkehus med status af sommerhus og bruge det hele året. Det kræver, at man eksempelvis er pensionist eller førtidspensionist. Det er også muligt at søge om dispensation hos kommunen.

Huse i træ er fremtiden

Vi tror på, at fremtiden bringer meget mere træ i alle former for byggeri. Det gælder ikke blot typehuse i træ, som vi bygger dem, men alle varianter af huse i træ også etagehuse. I Tyskland bygger vi eksempelvis ferieboliger i flere etager af træ, og det er ikke kun et klimavenligt valg – det er også et supereffektivt byggeri, fordi samtidig med, at husets fundament støbes og tørrer, produceres de færdige vægelementer i produktionen i Ribe. 

Planet Huses stifter og adm. direktør Torben Basse er bestyrelsesmedlem i foreningen i Nyhussektionen i DI Byggeri. Foreningerne består af en række toneangivende virksomheder inden for byggesektoren, der alle har fokus på træ og er dedikerede til en øget anvendelse af træ i byggeriet. Ved at bygge flere træhuse og anvende træ meget mere, kan vi gøre byggeriet mere klimavenligt.

Feriehusprojekter i Tyskland