Byggeprocessen

Fra inspiration til det færdige sommerhus

1. Inspiration

I kan finde masser af inspiration i kataloget, her på vores website, på vores permanente udstillinger i Middelfart og Roskilde og måske ved et Åbent Hus arrangement eller en af vores inspirationsaftener. Det giver jer en idé om hustype, indretningsmuligheder og forskellige materialer.

Vores salgs- og byggerådgivere forstår til fulde ønsket om et personligt pusterum, der kan danne rammen om lykkelige ferieminder med familie og venner, så næste skridt er derfor et møde med jeres personlige salgs- og byggerådgiver. Her tager I sammen første skridt mod at konkretisere drømmen.

Det er også her, I kigger på sommerhusområder, for hvor skal jeres nye sommerhus bygges? Der er så mange skønne steder i Danmark, så det handler om, hvad der tiltrækker jer. Måske er det ro og fred tæt på skoven, eller måske et hyggeligt veletableret sommerhusområde tæt på byområde, det handler om jeres pusterum.

Vi har altid en række attraktive sommerhusgrunde til salg i nogle af Danmarks mest populære sommerhusområder, og har I andre ønsker, hjælper vi jer gerne med at finde den helt rigtige via vores netværk, der giver os adgang til sommerhusgrunde, som ikke annonceres.

2. Grundtjek & Design

Hvis I har sommerhusgrunden klar, arrangerer jeres salgs- og byggerådgiver et møde på grunden, så vi får set og talt mulighederne igennem, og I får den hustype, der udnytter grunden mest optimalt.

Mødet er gratis og helt uforpligtende og det samme gælder den visualisering af huset på grunden, som vores arkitekt team kan udarbejde på basis af mødet på jeres sommerhusgrund. For selvfølgelig skal terrassen gerne vende mod syd, og er der udsigt, skal den naturligvis også tænkes ind. Er der højdeforskelle i tærrenet eller gamle træer og beplantning, som I ønsker at bibeholde? Og hvad med eventuelle byggerestriktioner for størrelsen af huset? Vores salgs- og byggerådgivere har erfaring fra hundredevis af sommerhusgrunde, så de er dygtige rådgivere at have med i processen.

Nu sammensætter vi jeres ønsker til det nye sommerhus med alle grundens muligheder, så herefter vil I i et tæt samarbejde med salgs- og byggerådgiveren og vores arkitektteam færdigdesigne og beslutte grundplanen. Har I eksempelvis forelsket jer i et Nova 102/92, så er det vores udgangspunkt, hvor vi så tilpasser indretningen ift jeres unikke tilretninger og tilføjelser. Måske ønsker I at flytte køkkenet, gøre et værelse større eller noget helt tredje,  og det udarbejder vores arkitektteam så tegninger på. På den måde får I fordelen af typehuserfaringen, men samtidig et sommerhus, der er skræddersyet til jer.

Book et gratis grundtjek

3. Planlægning & Materialevalg

Med baggrund i grunden, hustypen og alle jeres ønsker udarbejder vi et tilbud med økonomiplan og evt. finansieringsforslag. Når tilbuddet er helt tilpasset og byggekontrakten underskrevet, bliver I introduceret for jeres Planet Huse team – en dedikeret byggeleder og projektleder igennem hele forberedelsen af byggeriet og selve byggeprocessen.

Det er også i denne periode, at I sammen med salgs- og byggerådgiveren  og måske med hjælp fra vores dygtige indretningsrådgiver vælger materialer dvs. fliser, køkken og andre detaljer, der gør det nye hus til jeres hus.

I vores udstillinger i Middelfart og Roskilde har vi et udvalg af alle de mange muligheder indenfor gulvbelægninger, køkkenlåger, fliser og terrassebrædder, så det vil typisk foregår her. I er også altid velkomne til at besøge os i Ribe, hvor I kan se, hvordan vi producerer de færdige vægelementerne til sommerhusene, der sikrer et hurtigt og tørt byggeri. I kan også møde Lene vores indretningsrådgiver, der har styr på trenden, når det gælder indretningen.

4. Forberedelse & byggeri

Nu smøger vi for alvor ærmerne op, og det er jeres byggeleder, som sætter i gang.

Landinspektøren laver en registrering af grunden, som indeholder en oversigt over højde- og niveauforskelle. Den oversigt medbringer byggelederen, når han møder jer på grunden til opstartsmødet. Her fastlægger I den endelige og nøjagtige placering på grunden. På baggrund af placeringen igangsættes nu en jordbundsundersøgelse.

Jordbundsundersøgelsen fortæller om eventuelle specielle behov ift. fundamentet. Nogle steder er der for meget muld, og så skal der tilføres ekstra sand, og andre steder er det nødvendigt at pumpe grundvand væk. Vi ved det først endeligt, når vi har resultaterne af undersøgelsen.  Jeres byggeleder gennemgår resultaterne af jordbundsundersøgelsen og eventuel ekstra fundering med jer, og herefter overtager jeres projektleder.

Projektlederen sørger for rentegning og færdiggørelse af tegningerne til ansøgningen om byggetilladelse og sender den afsted. Det er byggetilladelsen, som definerer, hvornår vi kan komme i gang med byggeriet, og der er store regionale forskelle på, hvor lang tid det tager at få en byggetilladelse. Vi har dog erfaring fra mange byggerier i sommerhusområderne, så vi kan nogenlunde sige, hvornår vi forventer at komme i gang. Når byggetilladelsen er på plads og byggeriets igangsætning er tæt på, modtager I et byggeprogram med tidsplan for byggeriet med datoer for afsætning af landinspektør, støbning af fundament, opførelse af huset og forventet færdiggørelsesdato.

Når først fundamentet er på plads, går det rigtig stærkt med sommerhusbyggeriet, og det er rigtig sjovt og spændende at følge med.

5. Aflevering

Inden aflevering har jeres byggeleder på forhånd gennemgået huset med håndværkerne og lavet en blower door test på huset, som dokumenterer, at huset er tæt. Byggelederen indkalder jer til aflevering, hvor I får overdraget nøglen til jeres nye hus og sammen gennemgår I huset i detaljer. Endelig er jeres nye pusterum klar. Ved aflevering aftales et servicebesøg, hvor eventuelle fejl eller mangler udbedres. Desuden er der gennemgang af huset efter 2 år. Planet Huse yder nemlig en speciel håndværkergaranti for fejl og mangler, som måtte opstå indenfor 2 år efter aflevering. Se i øvrigt mere om garantibestemmelser i Husguiden.

Vil du holdes opdateret?
Modtag de seneste nyheder om nye fritidshuse, inspirationsaftener, Åbent Hus arrangementer, inspiration til sommerhuslivet og meget mere..
  • Jeg accepterer samtidig Planet Huses privatlivspolitik og accepterer at modtage relevant information fra Planet Huse