Byggeprocessen

Fra inspiration til det færdige sommerhus

Vi ser frem til rejsen sammen med jer igennem et spændende forløb, hvor vi i seks effektive faser rykker huset fra tanke til handling. Gennem hele processen står dygtige fagfolk klar med konkret rådgivning.


terrassedør med sprosser

Byggeprocessen

1. Find inspiration
og mød os

I kan finde inspiration i kataloget, her på vores website, på vores faste udstillinger i Middelfart og Roskilde, ved et Åbent Hus arrangement eller en af vores inspirationsaftener. Det giver jer en idé om hustype, indretningsmuligheder og forskellige materialer.
 

Det første møde

Vores salgs- og byggerådgivere forstår til fulde ønsket om et personligt pusterum, der kan danne rammen om lykkelige ferieminder med familie og venner. Næste skridt er derfor et møde med jeres personlige salgs- og byggerådgiver. Her tager I sammen første skridt mod at konkretisere drømmen.
 
Hvis I ikke allerede har en grund, kigger I måske på sommerhusområder, for hvor skal jeres nye sommerhus bygges? Der er så mange skønne steder i Danmark, så det handler om, hvad der tiltrækker jer. Måske er det ro og fred tæt på skoven, eller måske et hyggeligt veletableret sommerhusområde tæt på byområde, det handler om JERES pusterum.
 

Skal vi hjælpe med at finde grunden?

Vi har altid en række attraktive sommerhusgrunde til salg i nogle af Danmarks mest populære sommerhusområder, og har I andre ønsker, hjælper vi jer gerne med at finde den helt rigtige via vores netværk, der giver os adgang til sommerhusgrunde, som ikke annonceres.
Læs mere

Byggeprocessen

2. Grundtjek & Design

Har I en sommerhusgrund, arrangerer jeres salgs- og byggerådgiver et møde på grunden, så vi får set og talt mulighederne igennem, og I får den hustype, der udnytter grunden mest optimalt. Har I ikke en sommergrund, har vi mange grunde til salg, hvor I kan bygge jeres eget drømme sommerhus.

Mødet er gratis og helt uforpligtende, og det samme gælder den visualisering af huset på grunden, som vores arkitektteam efterfølgende udarbejder på basis af mødet på jeres sommerhusgrund. Skal terrassen vende mod syd eller vest, og er der udsigt, skal den naturligvis også tænkes ind. Er der højdeforskelle i terrænet eller gamle træer og beplantning, som I ønsker at bibeholde? Og hvad med eventuelle byggerestriktioner for størrelsen af huset? Vores salgs- og byggerådgivere har erfaring fra hundredvis af sommerhusgrunde, så de er dygtige rådgivere at have med i processen.

Nu sammensætter vi jeres ønsker til det nye sommerhus med alle grundens muligheder. Herefter vil I i et tæt samarbejde med salgs- og byggerådgiveren og vores arkitektteam færdigdesigne og beslutte jeres nye pusterum. Har I eksempelvis forelsket jer i Nova 145/119, så er det vores udgangspunkt, hvor vi så tilpasser indretningen ift. jeres unikke ideer og tilføjelser. Måske ønsker I at flytte køkkenet, gøre et værelse større eller noget helt tredje. Ud fra dette udarbejder vores arkitektteam så tegningerne. På den måde får I fordelen af 35 års erfaring, men samtidig et sommerhus, der er skræddersyet til jer. Arkitektpakken udfører vi for jer helt gratis.

Skal vi stå for det hele – eller vil I selv hjælpe til?

I kan vælge at læne jer tilbage og følge byggeriet fra sidelinjen, når vi bygger sommerhuset fix og færdigt som nøglefærdigt byggeri, eller smøge ærmerne op og gøre noget af arbejdet selv som en del af vores unikke koncept, som vi kalder  Super Medbyg.

Læs mere
Book gratis grundtjek
Grønt køkken og rundt spisebord i træ

Byggeprocessen

3. Opstart af samarbejdet

Med baggrund i grunden, hustypen og alle jeres ønsker udarbejder vi et tilbud med økonomiplan og evt. finansieringsforslag. Når tilbuddet er helt tilpasset og byggekontrakten underskrevet, bliver I introduceret for jeres dedikerede Planet Huse Team. Teamet består af jeres byggeleder og projektleder, som er tovholder igennem hele forberedelsen af byggeriet og selve byggeprocessen, samt en indretningsrådgiver, som guider jer igennem materialevalget.

Læs mere

Byggeprocessen

4. Materialevalg

I denne fase vælger I også materialer dvs. fliser, gulve, køkken, bad, garderobe, armaturer, hvidevarer og andre detaljer. Alt det, der gør det nye hus til JERES hus. Her får I hjælp og rådgivning af en af vores dygtige indretningsrådgivere, som guider jer igennem valgmulighederne.

I vores showroom i Ribe har vi et stort udvalg af de mange muligheder. I kan også se materialer på de faste udstillinger i Roskilde eller Middelfart.

I er også altid velkomne til at besøge os i Ribe, hvor I kan opleve, hvordan vi producerer sommerhusene og sikrer et hurtigt og tørt byggeri. 

 

Læs mere

Byggeprocessen

5. Byggeri

Nu smøger vi for alvor ærmerne op, og det er jeres byggeleder, som sætter i gang.

Jordbundsundersøgelse

Landinspektøren udarbejder en registrering af grunden, som indeholder en oversigt over højde- og niveauforskelle. Den oversigt medbringer byggelederen, når han møder jer på grunden til opstartsmødet. Her fastlægger I den endelige og nøjagtige placering på grunden. På baggrund af placeringen igangsættes nu en jordbundsundersøgelse.

Jordbundsundersøgelsen fortæller om eventuelle specielle behov ift. fundamentet. Nogle steder er der for meget muld, og så skal der tilføres ekstra sand, og andre steder kan det være nødvendigt at pumpe grundvand væk. Vi ved det først endeligt, når vi har resultaterne af den geotekniske rapport. Jeres byggeleder gennemgår resultaterne af denne og eventuel ekstra fundering med jer, og herefter overtager jeres projektleder.

Byggetilladelse

Projektlederen sørger for færdiggørelse af tegningerne til ansøgningen om byggetilladelse og sender den afsted. Når byggetilladelsen er på plads og byggeriet skal igangsættes, modtager I et byggeprogram med tidsplan for byggeriet med datoer for afsætning af landinspektør, støbning af fundament, opførelse af huset og forventet færdiggørelsesdato.

Produktion

De færdige tegninger overdrages nu til vores produktionsteam i Ribe, som går i gang med produktionen af huset på fabrikken. Under hele processen er der tæt sparring mellem håndværkere og projektleder, som bogstaveligt talt sidder lige inde på den anden side af væggen. Sammen gør de alt for, at den høje byggekvalitet følges helt til dørs.

Byggeriet

Så snart fundamentet er støbt, går det rigtig stærkt med opførelse af sommerhusbyggeriet, og det er både sjovt og spændende at følge med. Følg med her.

Læs mere

Byggeprocessen

6. Klar til aflevering

Inden aflevering har jeres byggeleder på forhånd gennemgået huset med håndværkerne og lavet en blowerdoor-test på huset, som dokumenterer, at det er tæt. Byggelederen indkalder jer til aflevering, hvor I får overdraget nøglen til jeres nye hus og sammen gennemgår I huset i detaljer. Endelig er jeres nye pusterum klar. Ved aflevering aftales et servicebesøg, hvor eventuelle fejl eller mangler udbedres. Desuden er der gennemgang af huset efter 2 år. Planet Huse yder nemlig en speciel håndværkergaranti for fejl og mangler, som måtte opstå indenfor 2 år efter aflevering. Se i øvrigt mere om garantibestemmelser i Husguiden.

Læs mere

Roskilde og Middelfart

Besøg os på vores faste sommerhus-udstillinger

På vores faste udstillinger i Roskilde og Middelfart kan I opleve, hvordan et sommerhus fra Planet Huse føles i virkeligheden. I kan også besøge os i det danske sommerland til et af vores Åbent Hus-arrangementer. Vi byder velkommen indenfor i flere forskellige hustyper. Kig forbi og få en fornemmelse af finish og lækre materialer.

Se åbningstider for faste sommerhusudstillinger

Bestil inspirationsbog og Husguide

Bliv inspireret af de mange smukke billeder af vores sommerhuse og sommerhusindretninger i vores inspirationsbog.
I vil også modtage en komplet Husguide med priser og grundplaner.