Kundehistorie

Her leves livet

Et unikt hus helt efter familiens ønsker

Sommerhuset i altid vidunderlige Vig bruges flittigt af familien Grønholt. Faktisk hver weekend siden huset blev deres for halvandet år siden. Nu slappes der af, lades op, både Anne og Filip arbejder jævnligt “hjemmefra” i sommerhuset, og på terrassen grilles, festes og hygges der så meget, som sæsonen og vejret nu engang tillader det.

Sort træhus

Ikke mindst når yngstesønnen Xander tager med i weekenderne og de to store piger Clara og Emilie kigger forbi sommerhuset. Så åbnes dørene til et redskabsskur fyldt med havespil, og snart er græsset scene for en venlig, men bestemt, konkurrence om, hvem der er familiens ubetinget bedste kongespiller alt imens yndlingshunden, Harvey, nyder den ekstra opmærksomhed det giver, når Xander er med, og pigerne slår vejen forbi.

Når far – igen – har tabt, så er der heldigvis rig mulighed for revanche på vejene omkring sommerhuset senere. Vigs bakkede landskab er ideelt terræn for en cykelentusiast som Filip, der ovenikøbet lever af at sælge cykeludstyr. Muligheden for at få højdemeter i benene er en kærkommen lejlighed til at holde formen skarp. Anne nyder den skønne natur på de lange gåture med hunden Harvey samt løbeture langs stranden.

Vi møder familien i huset en skøn og varm sommeraften i august, og vi må være ærlige og sige: Vi er meget begejstrede for måden, familien Grønholt har indrettet sig på. Man kan virkelig fornemme, at livet leves i huset. Masser af små hyggekroge og personlig indretning med et interessant miks af godt, hjemmegjort krea og skarpt moderne design. Udenfor har familien bygget bænke og borde, som harmonerer smukt med huset. Selv barskabet er veludstyret. Mikseren står klar til at shake perfekte cocktails i festligt lag eller bare til en enkelt nightcap, som nydes hånd i hånd på en af de mange smukke måneskinsnætter i Vig.

Et godt sted at samles

Der er ingen tvivl om, at Anne og Filip elsker at få gæster i sommerhuset, og det er da også allerede blevet en fast tradition, at venneflokken flytter ind, når der er Vig festival. Så er der dømt kolde drinks og havespil i haven.

Anne og Filip vidste, at de ville have et sommerhus i nærheden af Vig. De skulle dog igennem fem byggegrunde, før de fandt det perfekte spot på en skøn naturgrund omgivet af de smukkeste høje træer.

Med grunden på plads, fortsatte jagten på det helt rigtige sommerhus. Turen gik til adskillige udstillingshuse, men det var ikke før, de trådte ind i Nova-udstillingshuset i Byggecentrum, at brikkerne faldt på plads:

“Vi faldt for huset på grund af indretningen, vi holder af at have venner og familie på besøg, og her var der tre gode værelser. Vi valgte at tilføje en hems for at få ekstra sovepladser, og så udvidede vi gæstetoilettet, så det blev til et badeværelse. I stedet for de traditionelle hvide sprossevinduer, valgte vi at give huset lidt mere kant med sorte sprossevinduer.”

Familien fortæller:

“Da vi købte grunden, havde vi en idé om, at vi ville placere huset så langt tilbage på grunden som muligt, da grunden er stor og aflang, ville vi så få meget udenomsplads foran huset. Men efter mødet på grunden med Planet Huses byggeleder Lasse ændrede vi holdning. Han gjorde os opmærksom på, at ved at flytte huset længere frem på grunden kunne vi få et skønt område bagved huset også – og det må man i den grad sige, at det lykkes.”

Husk udebruseren!

Midt i familieoasen er der blevet plads til en udebruser. Egentlig ikke en del af den oprindelige plan, men da byggeleder Lasse havde set på grund og tegning, udbrød han ”I skal da have en udebruser heromme.” Og således gik det til, at familien kun har badet indenfor 2 gange, siden de overtog sommerhuset.

Kunsten af få teenagesønnen med i sommerhus

Selvom sommerhuset er blevet familiens helle, var det dog en mindre udfordring at få 16-årige Xander til at overgive sig i starten. Som tidligere elitesvømmer og meget aktiv sportsudøver bruger han meget tid på at holde sig i form. Han savnede træningsmuligheder, når familien var afsted. Løsningen blev, at familien byggede et outdoor træningsstativ i haven, som nu bruges flittigt, når de er i sommerhuset, hvor far og søn dyster om, hvem der kan tage flest push ups.

I det hele taget er byggelysten stor hos familien. Udover bænke, borde og træningsstativ er det blevet til en stor træterrasse, et redskabsrum, og så er de i færd med at færdiggøre et flot terrasseområde med integreret bålfad.

Mød andre familier

Bliv inspireret af andre familier, som fik bygget deres drømmesommerhus med Planet Huse.

Se alle kundehistorier

De valgte Danmark fremfor Spanien til sommerhuset

Christina lod sine instagram-følgere afgøre farven på køkkenet i deres smukke sommerhus

Læs kundehistorie

Følg Jeanne & Arne – fra sommerhusdrøm til pusterum

Følg Jeanne & Arne mod drømmen om et ægte pusterum i Tisvildeleje.

Læs kundehistorie

Pernilles rejse til sit unikke sommerhus

Et nyt sommerhus stod ikke blot som et ønske om et nyt sted at tilbringe ferierne, men som en genopladning af sind og sjæl for Pernille Sams, der længe havde drømt om et fristed helt tæt på naturen.

Læs kundehistorie