Flot & funktionelt

Sommerhus design

Et sommerhus design skal selvfølgelig se godt ud, men det skal også føles godt at være i, og så skal det fungere.

Hvad er godt sommerhus design?

Når vi taler om godt sommerhus design hos Planet Huse, så handler det i høj grad om funktionalitet og høj kvalitet i materialer og håndværk. Der skal være pladser nok omkring spisebordet og i stuen ift antallet af sovepladser, og familien skal kunne lave mad sammen. Terrassen skal tænkes ind som en forlængelse af køkken, spiseplads og stue område. Værelserne skal udover sengepladser være udstyret med skab, og så skal der helst være højt til loftet, så det er luftigt og lækkert.

Dansk sommerhus design

I Danmark er vi dygtige til at udnytte kvadratmeterne i vores sommerhuse. Et Nova 94/76 har 76 boligkvadratmeter, og her er der 3 soveværelser dvs plads til 6 personer, og kan besøges på vores udstilling i Roskilde. Her oplever vi ofte, at besøgende undrer sig over, at det ikke er større, og det handler netop om, at hver kvadratmeter er gennemtænkt. Et typisk dansk sommerhus i dag er heller ikke mere end 75 m2, og det er endda vokset fra blot 61 m2 i 1986. Det er helt fint, at værelserne ikke er så store, for samvær og fællesskab er essensen i et dansk sommerhus design.

Besøg vores faste udstilliner
Sort terrassedør med sprosser
Sort træhus

Det udvendige sommerhus design

Der er også trend i sommerhus design. I nogle år har sort været den dominerende udvendige farve og indtil for få år siden var vinduerne altid hvide, men nu ser vi også mange sorte huse, der også har sorte vinduer. Det giver et elegant og enkelt sommerhus design, der er meget populært. Vi begynder også at se en tendens til nye farver eksempelvis den nøddebrune, som er brugt meget til udhængsbrædder for at bløde lidt op på de meget sorte sommerhus design. Men den ses også som udvendig farve, og så får huset et helt nyt udtryk.

Nostalgisk designet sommerhus

Der er en stemning over et sommerhus med sprossede vinduer og lyse rum med behagelige møbler i bløde farver, som aldrig går af mode. Et sommerhus behøver ikke være som en moderne helårsbolig, og derfor vælger rigtig mange en stil, som er inspireret af TV-serien Badehotellet, og de autentiske ældre badehoteller, som stadig findes ved en række danske kyster. Den nostalgiske og romantiske stemning er nem at finde i vores Jeppesen Bjælkehuse og i vores Nova serie.

Skarpt design sommerhus

Enkelhed og skarpe linjer er også efterspurgte designønsker, når vi taler om danske sommerhuse. De enkle huse falder mere ind i naturen og ofte handler det også om et ønske om at gøre livet i sommerhuset enkelt og ukompliceret – det er jo her, vi kobler fra en sommetider hektisk hverdag, så her har vi brug for det mere simple liv. Og det kan sommerhus designet støtte op om.

Se vores sommerhusdesigns

Jeres helt eget design sommerhus

Vores forskellige designlinjer er udgangspunktet, når vi bygger jeres sommerhus, men I har rigtig mange muligheder for at designe jeres sommerhus præcist som I gerne vil have det. Det gælder både udvendigt med vinduer og farver som nævnt ovenfor, men det gælder også selve indretningen af huset. I kan selv bestemme størrelsen på værelserne og længden på køkkenbordet, for sommerhusene beskrevet i vores Husguides kan justeres og skræddersys, så det passer til jeres familie og jeres behov. Vi bygger sjældent et sommerhus, uden at tilføje skræddersyede tilpasninger.

Læs mere om SKRÆDDERSYET