Kundehistorie

En sort skulptur i harmoni med naturen

Pernille Sams´ rejse til sit unikke sommerhus

Et nyt sommerhus stod ikke blot som et ønske om et nyt sted at tilbringe ferierne, men som en genopladning af sind og sjæl for Pernille Sams, der længe havde drømt om et fristed helt tæt på naturen.

“Mit ønske for et sommerhus er, at det skal være en kontrast til mit arbejdsliv. Det skal være enkelt, harmonisk og roligt, så både sindet og sjælen bliver ’grounded’,” delte Pernille glad, da vi talte om hendes tanker bag det nye sommerhusprojekt.

En drøm taget fra idé til virkelighed

”Vi havde en rigtig dejlig sommerhusgrund, med et hyggeligt ældre hus. Huset fungerede bare ikke ret godt. Og vi havde faktisk allerede ofret en del på det, men det var stadig et gammelt hus. Det var fx. svært at holde varmen i huset i ydersæsonerne. Så selvom det var et rart sted, besluttede vi at bygge nyt for at kunne få mere glæde af stedet på alle årstider.

Jeg arbejder med boliger hver dag, og har gjort det i 25 år, så det er klart at jeg får lyst til at tænke mig grundigt om, når man pludselig giver sig selv muligheden for at starte helt forfra” fortæller Pernille.

Efter flere måneder med overvejelser og tegnearbejde for at konkretisere ønsker og behov, begyndte drømmen om det perfekte sommerhus at tage form. Hun endte op med at have klippet og klistret en collage af huset og en plantegning, som rummede det den skulle. Pernille ønskede et hus, der kunne integrere naturen og lyset på en måde, der skabte en følelse af sammenhæng med omgivelserne.

Og så skulle der være glas alle vegne, der kunne lukke omgivelserne, lyset, farverne og himlen indenfor. Store glaspartier, højt til loftet og store områder med ovenlys.

“Huset er tænkt som en sort skulptur udenpå, som ligger roligt i landskabet – og indenunder er det helt åbent og lyst,” forklarer hun.

Pernille valgte Planet Huse som leverandør af flere årsager. Udover at have hørt godt om kvalitetsniveauet, fandt hun en naturlig allieret i Planet Huse, som var villige til at realisere hendes individuelle vision, selvom det ikke var et standardtypehus fra deres sortiment.

“De mennesker jeg mødte fra firmaet, virkede ordentlige og troværdige,” bemærkede hun, hvilket var afgørende for hendes tillid til projektet.

“Jeg blev mødt af tillidsvækkende, erfarne og positive mennesker, og blev vist rundt i virksomheden. Det virkede godt og nærværende – og der var en gennemgående respekt for kvalitet og materialer i byggeriet, som jeg synes er vigtig”.

Autentisk sommerhusstemning

Gennem udviklingsfasen blev Pernille mødt af Planet Huses dedikerede team, der gjorde alt for at forstå og realisere hendes vision. “Der var en del ping-pong og forventningsafstemning. Her var Planet Huses sælger, som jeg mødtes med i Roskilde, meget hjælpsom. Han fangede ret hurtigt hvad jeg gerne ville, og hjalp med at få det implementeret på en måde, som kunne håndteres i Planet Huses univers.” uddyber hun.

For Pernille var det afgørende at holde en stemning af sommerhus, som føltes smukt og autentisk i sin enkelhed, og at holde huset i naturlige materialer. Ude og inde måtte gerne smelte sammen.
Huset skulle indbyde til, at man med lethed kunne åbne dørene og samles om et dejligt måltid, helst udendørs. Der var planlagt terrasser på flere sider, så det blev muligt at flytte rundt efter solen og vinden.

“Da vi havde skrevet kontrakt, blev jeg koblet på en projektleder, der fik styr på alle detaljerne, og som også hurtigt fik styr på mig. Der var ekstraordinær god og relevant kommunikation og vejledning hele vejen, og det var en meget vigtig årsag til at detaljerne blev i orden”.

”Jeg er vild med gedigne materialer, så et massivt trægulv stod meget højt på ønskesedlen. Det endte med at blive douglas-gran bjælker, som jo bare er klassisk og super smukt. Et lækkert gulv sætter en gennemgående stemning i hele huset. Så smukt at man ikke nænner at sætte ret mange møbler ind.” udtrykker hun med begejstring.

Effektivt byggeforløb med god kommunikation under hele processen

I sin refleksion over byggeprocessen udtrykker Pernille tilfredshed med resultatet. “Jeg er en glad og tilfreds kunde,” indleder hun. Hun fremhæver den professionelle tilgang hos de involverede “Jeg har oplevet mange både søde og velkvalificerede mennesker, der tog fat i hver deres del af processen.” Pernille blev også imponeret over tempoet, hvormed byggeriet skred frem: “Da de først begyndte byggeriet gik det stærkt.”

Jeg har også glædet mig over den gode stemning og faglige stolthed hos alle, lige fra lastbilchaufførerne, der skulle trylle for at få de kæmpe store biler manøvreret ned, hvor mange ville tro at det var umuligt – til malerne der sørgede for at detaljerne var i orden.

Den løbende kommunikation under hele processen var værdsat “Der var særdeles god kommunikation under hele byggeprocessen, og det var en fornøjelse at følge med i.” Hun bemærker også indsatsen for at opnå et tilfredsstillende resultat: “Det var også mit indtryk, at alle gjorde sig umage med at få et godt resultat.”

“Der var god forberedelse og god styring af opgaverne.” Hun fremhæver desuden håndværkernes dedikation til deres arbejde: “Det var dygtige håndværkere, som lagde en ære i at lave tingene ordentligt og aflevere pænt arbejde. Det er ikke en selvfølge i dag, men det var tilfældet her. Så det var meget glædeligt” afslutter hun sin refleksion.

Pernille tog en stor del i at følge med i produktionen og byggeriet af hendes sommerhus, hun blev grebet af den professionelle tilgang, der gennemsyrede hvert trin. “Det var ret vildt at se huset blive skabt og ikke mindst samlet,” bemærkede hun.

Pusterum med udsigt til åben himmel og naturen lige udenfor

Pernille udtrykker stor glæde over sit nye sommerhus og fortæller: “Jeg er glad for hele huset. Det er blevet et rigtig dejligt hus. Det hænger så fint sammen, og det opfylder de drømme, der lå til grund for beslutningen om at bygge.”

Hun fremhæver særligt de store sammenhængende rum med loft til kip og de store glaspartier som elementer, hun værdsætter. Desuden er hun glad for det naturlige lys, som de mange ovenlysvinduer bringer ind i huset. Hun har været opmærksom på risikoen for, at huset kan blive for varmt om sommeren, derfor er vinduerne placeret på tagflader uden direkte sol. Hun forklarer: “Ovenlysvinduerne kan åbnes, og der er også rullegardiner der kan trækkes for ovenlysvinduerne, så det går forhåbentligt.”

Pernille sætter pris på det naturlige lys, der skaber en behagelig atmosfære i huset og giver mulighed for at nyde udsigten til himlen, selv når man befinder sig indendørs.

Endvidere er hun meget glad for det lyse douglas-plankegulv, som hun føler passer fint ind i huset og bidrager til den samlede stemning.

Pernille ser for sig, at hendes sommerhus vil blive flittigt brugt i fremtiden, da det er blevet et virkelig dejligt sted, der opfylder familiens ønske om ro, udsigt og naturlig skønhed. Hun fremhæver den behagelige følelse af varme grundet den gode isolering i huset som er noget nyt og dejligt i forhold til deres gamle sommerhus. Dette vil sandsynligvis medvirke til, at de også vil benytte huset mere i vinterhalvåret.

Desuden ser hun frem til at bruge tid på at etablere haven omkring huset. “Nu skal jeg til at få styr på haven omkring huset – det er jo vældig hyggeligt at gå og arbejde med,” deler hun med et smil. Hun har planer om at skabe en have der er let at holde med buske og træer, der blomstrer. Hun bemærker dog med et grin, at hun skal være opmærksom på rådyrene, der holder til i området og har en tendens til at spise planterne hurtigere, end hun kan plante dem. “Man skal huske at tænke over hvad der er deres livretter…” tilføjer hun.

Mød andre familier

Bliv inspireret af andre familier, som fik bygget deres drømmesommerhus med Planet Huse.

Se alle kundehistorier

Sommerhusliv med småbørn og sand mellem tæerne

Louise & Andreas sommerhus er indrettet med genbrugsguld og loppefund. Her er fællesrummet det vigtigste rum.

Læs kundehistorie

Her leves livet

Sommerhuset i altid vidunderlige Vig bruges flittigt af familien Grønholt. Faktisk hver weekend siden huset blev deres for 1/2 år siden.

Læs kundehistorie

Familien Olesens danske oase

Tina & Johnny havde først tænkt, at de skulle have et sommerhus med et moderne look, men de forelskede sig i et Jeppesen bjælkehus.

Læs kundehistorie