Kundehistorie

En sommer-husdrøm går i arv

Et unikt hus helt efter familiens ønsker

En sommerhusdrøm går i arv

Et unikt hus helt efter familiens ønsker

Da familien Schultz skulle bygge deres nye sommerhus, var det ikke kun ud fra et ønske om at nyde livet i fulde drag lige her og nu, det var også med fremtiden in mente. For i grundplanen skulle der ikke kun være god plads til en børnefamilie nu, men også på sigt voksne børn, deres kærester og – forhåbentligt – en hel håndfuld børnebørn, af den slags, der lystigt og ubekymret fiser ind og ud ad døren ud mod den store naturgrund i Rørvig.

“Det her hus skal væres VORES families samlingspunkt i mange år frem, det er her vi sammen med vores børn skal skabe minder af den slags, der varer og varmer hele livet,” – fortæller Peter og Pimmie enstemmigt.

Huset er placeret smukt på en stor naturgrund omkranset af høje træer og med rigelig plads til at lukke børnene ud på græs. Indenfor er man heller ikke i tvivl om, at familien og samværet er i fokus. Det store fællesrum bugner af spil, legetøj og hyggekroge. Og fra de store ovenlysvinduer over hemsen og i køkkenet, strømmer naturligt lys ind og oplyser hjertet af huset, som med sine 131 m2 er funktionelt indrettet med 4 soveværelser, 2 badeværelser samt sauna, som i øvrigt blev udvidet, så hele familien kan tage en velgørende svedetur sammen. Også hemsen er et hit, her tilbringer pigerne mange timer i fælles leg med deres dukker.

Nul iPad

Helt fra starten ønskede familien sig et fristed, hvor de kan geare ned og lade op. Et sted hvor de kan hygge sig, få snakket tingene igennem og så ellers bare nyde tiden på en helt anden og mere nærværende måde end i en travl hverdag.

“Vi er sammen på en helt anden måde her, end vi er derhjemme, hvor hverdagen godt kan blive hektisk, når vores krævende jobs, skole og fritidsaktiviteter skal gå lige op,” siger Peter.

Og det er især Peter, der giver slip og slapper af, når de er i sommerhuset, har Pimmie bemærket: “Skuldrene falder ligesom lidt ned, når vi træder ind ad døren”.

En af familiens beslutninger er da også, at iPad’en ikke kommer med ind over dørtærsklen. Der kan sagtens slappes af med en familiefilm på TV’et om aftenen, men ellers glimrer de digitale devices ved deres fravær, når familien er sammen i huset. Og der er i øvrigt slet ikke tid til at kede sig, når cyklerne står lige derude og isvaflerne i Rørvig er så store og så gode, som de jo er i den slags “ægte” sommerhusområder.

Et sommerhus til næste generation

Tilbage i 1955 byggede Peters farmor og farfar et sommerhus i Rørvig. Det sommerhus har dannet rammen om mange glade minder helt fra Peters barndom og til han selv stiftede familie. Det var her, man var sammen, mærkede nærværen, fællesskabet og naturen helt tæt på.

Sommerhuset fra 1955 gik i arv og Peter og hans søster overtog huset. Det er dog blevet en tand for lille til Pimmie, Peter og deres fire børn Felix, Arthur, Mia og Emma og søsterens ditto børnerige familie. Der skulle mere plads til, for at de kunne skabe nye historier og familieminder til de nye generationer. Den oprindelige grund blev derfor delt i to. Søsteren beholdt det oprindelige sommerhus og Peter og Pimmie satte for alvor gang i deres egne sommerhusdrømme.

“Vi gik i gang med at researche markedet og besøgte i den forbindelse Planet Huse og blev helt solgt på deres Mars-model. Vores advokat gik Planet Huse efter i kortene og efter grønt lys steg vores forventninger yderligere til samarbejdet – og dem må man sige, at Planet Huse indfriede,” konkluderer Peter og fortsætter:

“Vores projektleder var super kompetent, og han gav os en ro i maven og var god til at vejlede under hele processen – kom man med nye idéer lagde han sig i selen og fik tingene til at ske – det fungerede bare!”

Med lidt mere tid og overskud til klap og kæl nyder katten Smilla også tiden i sommerhuset.

Skræddersyet til en familie med vokseværk

Med Mars-modellen som udgangspunkt gik familien i gang med at tilpasse grundplanen til lige præcis deres drømmehus. Der kom hurtigt masser af ideer og forslag til indretningen på bordet, men vigtigst for familien var en fleksibel indretning og plads til fremtidige generationer. Med det udgangspunkt skitserede Planet Huses arkitektteam forskellige retninger og familien fik præcis det, de drømte om: et flot nøddebrunt sommerhus til hele familien, som ligger så smukt lige der blandt de høje træer i Rørvig.

“I dag tænker vi ikke, vi har et Planet Hus – vi har et familien Schultz hus.”

Lige der samles familien

Med fætre i nabohuset er det et vaskeægte børneparadis. Familierne har lavet et hul i hegnet, så ungerne frit kan spæne frem og tilbage, mens de voksne hygger med grillen på terrassen.

“Der er ikke plads nok til, at vi alle kan samles i det gamle hus, men det kan vi i det nye. Her samles vi og catcher op på både hverdag og de gode gamle dage. Vores børn nyder hinandens selskab og det er ligesom om, det hele går op i en højere enhed. Alt giver lige pludselig meget mere mening,” afslutter Pimmie med slet skjult lys i øjnene.

Mød andre familier

Bliv inspireret af andre familier, som fik bygget deres drømmesommerhus med Planet Huse.

Se alle kundehistorier

Pernilles rejse til sit unikke sommerhus

Et nyt sommerhus stod ikke blot som et ønske om et nyt sted at tilbringe ferierne, men som en genopladning af sind og sjæl for Pernille Sams, der længe havde drømt om et fristed helt tæt på naturen.

Læs kundehistorie

Følg Jeanne & Arne – fra sommerhusdrøm til pusterum

Følg Jeanne & Arne mod drømmen om et ægte pusterum i Tisvildeleje.

Læs kundehistorie

Sommerhusliv med småbørn og sand mellem tæerne

Louise & Andreas sommerhus er indrettet med genbrugsguld og loppefund. Her er fællesrummet det vigtigste rum.

Læs kundehistorie