Energi & Miljø – et lavenergi sommerhus

til gavn for økonomien

En energiklasse for sig

Vores huse er i en energiklasse for sig, fordi vi hele tiden holder os opdateret på energiudviklingen og tænker innovativt, når det kommer til energiforbrug og løsninger. I et træhus er energiforbruget lavere end i et murstenshus. Det skyldes, at et træhus er nemmere at isolere.

Selv om vi kalder det et sommerhus, så kan I selvfølgelig bo der hele året rundt uden at få en stor varmeregning.

Grønne egeblade

Energimærke på sommerhuset

Der findes ikke et krav om energimærkning af sommerhuse, så derfor findes der ikke energimærke på danske sommerhuse, sådan som I kender det fra helårshuse med energimærker og forskellige energiklasser.

Der er naturligvis byggekrav, som beskriver, hvor meget et nyt sommerhus skal isoleres, og det opfylder vi naturligvis hos Planet Huse og mere til. Alle vores sommerhuse bliver nemlig isoleret ca. 25% bedre end minimumskravene foreskriver. Derudover tester vi også det færdige hus for tæthed – en såkaldt blower door test. Ved at teste husets tæthed, sikrer vi på den måde, at den gode isolering ikke er spildt.

Med varmepumpe får I et lavenergi sommerhus

De fleste fritidshuse opvarmes via elektricitet, da det normalt er den eneste energikilde i mange sommerhusområder. El-opvarmningen kan med fordel suppleres med en varmepumpe. Ved hjælp af en luft til luft varmepumpe vil jeres energiforbrug blive væsentligt lavere og endnu lavere med en luft til vand varmepumpe. Vi står altid klar til at rådgive jer om aktuelle løsninger og nye energitiltag så I kan få det optimale lavenergi sommerhus.

Børneværelse i unikt arkitekttegnet sommerhus fra Planet Huse

Et Planet Hus er et lavenergi sommerhus

Topisolering
Vores huse er topisoleret med 315 mm i taget, 215 mm. isolering i ydervægge og 320 mm. isolering i gulvet.

Lavenergiruder
Alle Planet Huse linjerne har som udgangspunkt trelags lavenergiglas. Jeppesen bjælkehuse har tolags lavenergiglas.

Blowerdoor test/tæthedstest
Har du valgt et Nøglefærdigt fritidshus på over 60 m2, udfører vi en såkaldt blower door test, som er en tæthedstest af huset. I et hus, som ikke var tæt, ville al den gode isolering gå til spilde.

Alle vores huse har LED belysning som standard

træ er et bæredygtigt byggemateriale

Et træhus betyder godt indeklima

Få et bedre indeklima med et træhus – ud af naturens egne materialer skaber vi et behageligt og naturligt indeklima.

Mange oplever et væsentlig bedre indeklima i et træhus end i et murstenshus. Det hænger sammen med, at det er nemmere at isolere et træhus, og derfor oplever man mindre kuldenedfald og træk. Alle Planet Huse er topisolerede og der er udluftningsventiler i alle opholdsrum samt el-udluftning i badeværelset.

Alle vores træprodukter er testet og fsc-certificerede og de nødvendige behandlinger er udført miljørigtigt.

Træhuse er mere bæredygtige

Træ er et af de mest bæreedygtige byggematerialer, fordi bygninger af træ nemt kan ændres, er nemme at vedligeholde og de er genanvendelige. Træbyggerier afgiver kun 1/3 CO2 udslip ved produktionen ift betonbyggeri, så det er meget mere klimavenligt.

Personlig rådgivning om fritidshuse i træ

FÅ ET

PERSONLIGT

MØDE MED OS

Ring mig op

FÅ MERE

INSPIRATION

Bestil katalog
Uforpligtende tilbud - procent symbol

BESTIL ET

UFORPLIGTENDE

TILBUD

Bestil
Vil du holdes opdateret?
Modtag de seneste nyheder om nye fritidshuse, inspirationsaftener, Åbent Hus arrangementer, inspiration til sommerhuslivet og meget mere..
  • Jeg accepterer samtidig Planet Huses privatlivspolitik og accepterer at modtage relevant information fra Planet Huse