Bæredygtigt byggeri

træ er et bæredygtigt byggemateriale

Træ gør byggeriet bæredygtigt

Byggeriet er en af de store klimasyndere, så derfor er der naturligvis stor fokus på at skabe nye bæredygtige huse, og her er vi med træhuset allerede et rigtig godt stykke af vejen.

Træ er nemlig vejen frem, når det gælder bæredygtig byggeri. Et lavt energiforbrug ved fremstilling, en fantastisk holdbarhed og så kan det genrbuges til energiproduktion

Jo mere træ, jo mere bæredygtigt

Konstruktion, vinduer, udvendig beklædning, spær, gulv, skabe, køkkener, indvendig beklædning og lofter er alle væsentlige byggeelementer til et Planet hus, og det er alle træprodukter. Fremstilling af træprodukter giver et langt lavere CO2¬udslip sammenlignet med andre materialer, så her har vi fat i de bedste bæredygtige materialer og er på den helt rigtige vej, når det gælder om en retning mod et mere bæredygtigt byggeri.

Planet Huse - hakkebrædder giver en flot gavlafslutning

Verdens mest bæredygtige materialer

Træ er intet mindre end genialt at bygge med, hvis målet er bæredygtige huse. Et træ i skoven optager og lagrer CO2 under hele sin vækst og træet vil fortsætte med at lagre CO2, når det anvendse i byggeriet. Og så har træ en utrolig lang holdbarhed og kræver kun, at det med mellemrum vedligeholdes.

Og så har træ også noget, som mange andre byggematerialer ikke har. Det er levende, det har varme, det har variation, og så er det utrolig smukt i sine mange varianter og versioner.

Andre tanker om bæredygtig byggeri

Udover at arbejde så meget som muligt med miljøvenlige materialer til huse, hvor træ er det vigtigste, tænker vi hos Planet Huse også andre tanker, når det gælder grønt byggeri. Eksempelvis er vores produktion gjort utrolig effektiv ved, at vi producerer alle vægelementer så færdige som muligt i vores produktionshaller i Ribe. På den måde transporterer vi så lidt som muligt til byggepladsen og samtidig minimerer vi alle former for spild ved at bruge højteknologiske save og planlægningsværktøjer, der udregner optimalt brug af materialerne. Det er ikke bare effektivt og omkosntningsbevidst – det er også en bæredygtig tankegang.

Ja, og så er vores trucks også eldrevne, så vi forsøger at tænke grønt byggeri som noget, der indgår i vores dagligdag.

Planet Huse - vægelementer til sommerhuset færdiggøres i Ribe
Personlig rådgivning om fritidshuse i træ

FÅ ET

PERSONLIGT

MØDE MED OS

Ring mig op

FÅ MERE

INSPIRATION

Bestil katalog
Uforpligtende tilbud - procent symbol

BESTIL ET

UFORPLIGTENDE

TILBUD

Bestil
Vil du holdes opdateret?
Modtag de seneste nyheder om nye fritidshuse, inspirationsaftener, Åbent Hus arrangementer, inspiration til sommerhuslivet og meget mere..
  • Jeg accepterer samtidig Planet Huses privatlivspolitik og accepterer at modtage relevant information fra Planet Huse