Hvad er en fritidsgrund?

En sommerhusgrund ligger altid i et sommerhusområde, så det er ret enkelt.

En fritidsgrund er beliggende i landzone eller byzone ligesom en helårsgrund. Huset som bygges på en fritidsgrund må ikke som udgangspunkt anvendes til helårsbeboelse, så derfor er det naturligvis vigtigt at finde ud af hvilken slags grund, I kigger på. Tjek BBR meddelelse for at identificere hvilken type grunden er. BBR-oplysningerne kan findes på Den Offentlige Informationsserver OIS.

Forskel på helårshus og fritidshus

Der er væsentlige forskelle mellem helårs- og fritidshuse, fordi der er forskellige lovkrav for hvert husområde. Eksempelvis skal gangarealer være bredere i et helårshus, og der er også andre krav for isolering i et helårshus ift et fritidshus. Derfor er et helårshus på nogle områder dyrere at bygge. Det betyder dog ikke, at I ikke kan bo i et fritidshus hele året rundt, for selv om isoleringen ikke er som i et helårshus, så er der ingen problemer i at holde varmen i et Planet Hus. Vi isolerer nemlig alle vores fritidshuse 25% mere end minimumskravene til fritidshuse.

Hvor meget må I bruge fritidshuset?

Et hus, der har status af sommerhus eller fritidshus, må I som udgangspunkt ikke bo i året rundt. I må bo der hele sommerhalvåret fra 1. marts til 31. oktober, og i den resterende del af året må I være der i korte ferieophold – sammenlagt maksimalt 9 uger. Dette gælder også, hvis I lejer sommerhuset ud.

Der er dog en mulighed for at bo i sommerhuset hele året. Hvis en af jer er pensionist, (gælder også for førtidspensionister og efterlønnere) og har ejet huset i mindst et år er det ifølge Planloven tilladt at anvende sommerhuset som helårsbeboelse.

udsigtsbænk i sommerhus med panoramavinduer
Personlig rådgivning om fritidshuse i træ

FÅ ET

PERSONLIGT

MØDE MED OS

Ring mig op

FÅ MERE

INSPIRATION

Bestil katalog
Uforpligtende tilbud - procent symbol

BESTIL ET

UFORPLIGTENDE

TILBUD

Bestil
Vil du holdes opdateret?
Modtag de seneste nyheder om nye fritidshuse, inspirationsaftener, Åbent Hus arrangementer, inspiration til sommerhuslivet og meget mere..
  • Jeg accepterer samtidig Planet Huses privatlivspolitik og accepterer at modtage relevant information fra Planet Huse