Gode råd

Hvornår må man bo i sit sommerhus?

Må man bo i et sommerhus?

Ifølge planloven må I ikke bo i sommerhuset hele året, når sommerhuset har sommerhusstatus. I vinterperioden må I kun opholde jer i sommerhuset i korte perioder, der sammenlagt må udgøre ni uger i perioden fra start november til slut februar. Til gengæld må I bo i sommerhuset hele forårs- sommer- samt en stor del af efterårsperioden fra 1. marts til 31. oktober.

Det kan dog faktisk lade sig gøre at bo i sit sommerhus fast hele året rundt – læs hvordan nedenfor.

Vi står gerne til rådighed med råd og vejledning. Besøg os på én af vores faste udstillinger i Middelfart eller Roskilde.

Besøg vores faste udstillinger

Bo i et fritidshus hele året

Ifølge planloven må I ikke bruge sommerhuset som helårsbolig, medmindre I er pensionister og er ejere af huset.
Hvor længe skal man eje et sommerhus, før man kan gøre det? Som pensionist kan man efter blot et års ejerskab, få lov til at bruge huset som helårsbolig, og dermed have folkeregisteradresse i sit sommerhus.

Selvom pensionisttilværelsen ligger et par år ude i fremtiden, kan det være en god idé at indtænke, hvis I på sigt ønsker at bruge jeres sommerhus som helårsbolig.

Lunt og godt i sommerhuset hele året

Et Planet Hus er bygget til at blive brugt på alle årstider, så der er ingen udfordringer i at bo i sommerhuset året rundt. Alle vores fritidshuse er desuden 30% bedre isoleret end minimumskravet – bare for at være helt sikre på, at I sidder lunt og godt, også i en kold vinterdag.

Sådan bygger vi

Kom tættere på jeres sommerhusdrøm

Kom til inspirationsaften

Roskilde 22. maj kl. 17.30 - Få ledige pladser

Roskilde 12. juni kl. 17.30

Mød vores arkitekter, indretnings-rådgivere, udlejningsspecialisten og ikke mindst vores team af bygge- og salgsrådgivere til en aften med tips og inspiration til et sommerhus, der kan blive familiens pusterum i mange år.

Tilmeld inspirationsaften her

Bestil inspirationsbog og Husguide

Bliv inspireret af de mange smukke billeder af vores sommerhuse og sommerhusindretninger i vores inspirationsbog.
I vil også modtage en komplet Husguide med priser og grundplaner.

Må man have
fokeregisteradresse
i sit sommerhus?

Hvis I er pensionister og har ejet sommerhuset i minimum et år, så må I gerne bruge sommerhuset som helårsbolig og dermed have folkeregisteradresse i huset, forudsat at huset er i ordentlig stand. Her er det selvfølgelig ikke noget problem, hvis I har et nybygget Planet sommerhus, for her kan I bo året rundt.
Reglerne gælder, hvis én af jer enten er:

  • Fyldt 65 år
  • Pensionsmodtager og er fyldt 60 år
  • Førtidspensionist
  • Efterlønsmodtager

Som nævnt skal I have ejet sommerhuset i minimum et år.
Læs mere om reglerne for at bo i eget sommerhus på borger.dk

Roskilde og Middelfart

Besøg os på vores faste sommerhus-udstillinger

På vores faste udstillinger i Roskilde og Middelfart kan I opleve, hvordan et sommerhus fra Planet Huse føles i virkeligheden. I kan også besøge os i det danske sommerland til et af vores Åbent Hus-arrangementer. Vi byder velkommen indenfor i flere forskellige hustyper. Kig forbi og få en fornemmelse af finish og lækre materialer.

Se åbningstider for faste sommerhusudstillinger