Klimavenligt byggeri med træhuse

Træ
– et miljøvenligt byggemateriale

Træ, forsvarligt sourcet fra ansvarligt skovbrug, er verdens mest miljøvenlige byggemateriale. Der medfølger en række naturlige fordele ved at anvende træ fra inderst til yderst i et hus.

Når træet vokser, optager det CO2 fra atmosfæren, og det vil fortsat lagre CO2 gennem hele sin levetid, når det anvendes i byggeri.
Når træet efter årtier har dannet rammen om mange lykkelige familiestunder, kan det anvendes til energiproduktion eller indgå som en naturlig del af naturens økosystem.


Det naturligt lave energiforbrug ved dyrkning af træ til byggeri er en afgørende faktor, som adskiller træet fra andre byggematerialer.

Træ har en utrolig lang levetid, hvis det vedligeholdes korrekt. Så langt så godt på vejen mod et klimavenligt byggeri.

Træ er et flot og levende materiale, som giver mange arkitektoniske muligheder, og har i den grad sin berettigelse i byggeriet. Holdbarheden er lang, og det efterfølgende genbrugspotentiale i andre trækonstruktioner er stort – selv efter mange årtier.

Jo mere træ, jo mere klimavenligt sommerhus

Konstruktion, vinduer, udvendig beklædning, spær, gulve, indvendig beklædning og lofter, eller kort sagt alle væsentlige byggeelementer i et Planet Hus, er udført i FSC- eller PEFC-certificeret træ. De bedste og mest klimavenlige materialer er for os det naturligste skridt i den helt rigtige retning på vej mod et grønnere byggeri. Endvidere er vores indvendige glatte vægge beklædt med Fermacell-gipsplader, som også er et klimavenligt produkt.

Lang levetid er en klimakvalitet

Vi kan ikke sige klimavenligt uden også at sige lang levetid. For alle os hos Planet Huse er det et spørgsmål om ære at levere et solidt bygget sommerhus, der kan danne hyggelige rammer om familieferier i generationer. Der er tænkt kvalitet ind i hver en centimeter af et Planet Hus.

  • Vi arbejder kun med kvalitetsmaterialer
  • Vi sørger for, at overflader får en godkendt og miljørigtig behandling
  • Vi bygger sommerhusene i tørt og tempereret fabriksanlæg
Se hvordan vi producere klimavenligt

Et kvalitetstræhus
betyder godt indeklima

En ting er hyggen i et Planet Hus, men at man også oplever et bedre indeklima med et træhus, er en ekstra bonus, som vi synes er værd at tage med. Med naturens bedste byggematerialer er det nemmere at skabe et behageligt og naturligt godt indeklima end i fx et murstenshus. Det hænger sammen med, at det faktisk er nemmere at isolere et træhus, som direkte betyder mindre kuldenedfald og træk.

Alle Planet Huse er topisolerede, og der er udluftningsventiler i alle opholdsrum samt el-udluftning i badeværelset. Alle vores træprodukter er som nævnt før testede og FSC- eller PEFC-certificerede. De nødvendige behandlinger er udført miljørigtigt.

Mor og dreng læser

Byg sommerhus i træ

Et træhus er meget klimavenligt. Træbyggerier afgiver kun 1/3 CO2 udslip ved produktionen, hvis man sammenligner med betonbyggeri, så det er meget mere klimavenligt.

Et træhus fra Planet Huse er ydermere udstyret med LED lys og ekstra isolering – vores sommerhuse er isoleret 30% bedre end minimumskravet.

Energioptimerede træhuse

Download Husguiden

Modtag en mail med download link til Husguiden og få priser, plantegninger og konstruktions- og materialebeskrivelser. Du modtager mailen med det samme.

Hidden
Privatlivs- og cookiepolitik(Required)