De bedste sommerhusområder i Danmark

Der er rigtig mange fantastiske sommerhusområder i Danmark, og vi kender de fleste, for Planet Huse har bygget tusindvis af sommerhuse i overalt i kongeriget. Vi bliver også ofte spurgt, hvor det bedste sommerhusområde er eller hvor det bedste sted at købe sommerhus er, og det afhænger jo helt af, hvilke ønsker I har.

Se hvilke byggegrunde og færdigbyggede sommerhuse vi kan byde på i nogle af de skønneste sommerhusområder

Top ti sommerhusområder afhænger af jer

Hvis I ønsker fred og ro, så er det eksempelvis ikke Blåvand & Tisvilde, vi nævner først, for her er der et livligt sommerhusliv og masser af gang i den. Så skal I lidt væk fra de største og mest velkendte områder. Ved den jyske østkyst er der sommerhusområder, hvor der er ikke er mange sommerhusnaboer, og det kan også lade sig gøre at finde steder i det nordsjællandske, hvor der er uhindret udsigt til skov eller mark. Sådan en plet har Lene & Toke fundet til deres unikke sommerhus.  Det kan også være, at I foretrækker skov fremfor strand, og så er det ikke i Ebeltoft, Hvide Sande eller Marielyst, I skal finde grunden. Vi vil rigtig gerne hjælpe jer med at finde det rigtige sted at lede efter sommerhusgrunden til jeres drømmesommerhus. Ikke bare har vi mange kontakter – vi kender også alle sommerhusområderne i Nordsjælland, på den jyske vestkyst, på Norddjurs, på Falster og alle de andre skønne steder i Danmark.

Luna sommerhuskøkken og alrum - nordisk design fra Planet Huse
hængekøje i sommerhus

Find det bedste sommerhusområde på Sjælland

Søger I aktiviteter, hyggelig shopping, sommermarkeder og unikke naturoplevelser, kan vi altid anbefale Odsherred, som er Danmarks største sommerhusområde. Her ligger sommerhusene tæt mange steder, men der er også masser af fri og åben natur at boltre sig i og så er der selvfølgelig en smuk kystlinje med lækkert badevand.

Er Danmarks største sommerhusområde så også det bedste sommerhusområde på Sjælland? Der er ingen tvivl om, at Odsherred har utrolig meget at byde på, men det er der også mange andre steder, som har, så vi vil ikke udnævne det bedste sted at købe og bygge sommerhus, men blot fremhæve et udvalg af smukke steder og opfordre til, at I giver jer god tid med at køre rundt i de områder, som passer med afstand og temperament.

Sommerhusområde med vind i håret på vestkysten

Djursland er en favorit blandt de østjyske sommerhusområder – også her er der lækkert badevand, smukke kyststrækninger, og Ebeltoft er en hyggelig by med en rigtig skøn atmosfære og mange spændende små butikker.

Er I til det vilde hav, den rå natur og blæst i håret på en efterårsdag, ja så er det bedste sted at købe sommerhus helt klart Vestjylland, hvor det ene skønne sommerhusområde afløser det andet. Udover den lange kyststrækning er her naturligvis også charmerende og pittoreske Fanø og Rømø med hver deres særkender og hyggelige stemning.

Luna sommerhuskøkken og alrum - nordisk design fra Planet Huse
lavendler foran bjælkehuset

Er der en trend for sommerhusområder?

Vi mærker, at der er stor efterspørgsel efter de “gamle” sommerhusområder eksempelvis Tisvilde, Hornbæk og Kerteminde. Her har der været sommerhuse i rigtig mange år, og der er nostalgisk stemning af gamle dage a la Badehotellet. Den stemning er populær – her er historie og også masser af liv udenfor sommersæsonen. Det er dog svært at vurdere, om det kan kaldes en trend. Det er også værd at nævne at en trend i valg af sommerhusområde er små, næsten ukendte sommerhusområder, hvor familien kan lukke resten af verden ude og nyde skov, strand og den omkringliggende natur.

Personlig rådgivning om fritidshuse i træ

FÅ ET

PERSONLIGT

MØDE MED OS

Ring mig op

FÅ MERE

INSPIRATION

Bestil katalog
Uforpligtende tilbud - procent symbol

BESTIL ET

UFORPLIGTENDE

TILBUD

Bestil

Et stort luksusudlejningshus er en god investering med et godt afkast. Vi tilbyder et totalkoncept, der er udlejningsklart med det samme

Læs mere