Vores bjælkehus i Tisvildeleje

følg Jeanne & Arne fra start til færdigt pusterum

Drømmen om sommerhuset er ved at blive til virkelighed for psykolog Jeanne Fløe og hendes mand Arne. Følg med her, når Jeanne skriver om forløbet og tankerne undervejs.

København, januar 2020. Jeanne opdaterer på hendes blog:

“Min mand og jeg har i lang tid gået med en drøm. Drømmen om et pusterum i form af et sommerhus. Boligsiden er blevet pløjet igennem de sidste 5 år. Min mand burde stille op i Hammerslag, for han rammer hver gang med meget lille margin og ville slå både hold Øst og hold Vest.

Fanø, Skagen, Blåvand, Henne er blevet studeret nøje, for som jyde er der bare ikke noget som vestkysten. Flere gange har vi taget turen rundt i det sjællandske, og hver gang er vi enedes om, at: Der er alt for mange sten på stranden, der er ingen ordentlige klitter, grundene er for små, husene ligner kolonihavehuse, og det der Tisvildeleje er opreklameret.

Vi har bare også måttet sande, at for at vi skal få brugt et sommerhus i en travl hverdag, så skal det ligge i køreafstand fra København. Derfor har vi købt en grund i – ja Tisvildeleje – og vi glæder os.”

Jeannes facebook post februar 2020

“Ind i feriehusets sjæl
Min mand og jeg har været på et utal af udstillinger for at finde det hus, vi gerne vil bygge på vores sommerhusgrund. Vi har pløjet diverse boligmagasiner, Instagram og Pinterest. Wauv, jeg elsker at se på smukke ting. Drømmene får frit løb. Jeg kunne godt drømme om et arkitekttegnet hus. Men jeg er også realistisk og ved, at det må blive et typehus.

Vi er begge enige om, at huset skal være enkelt. Det skal på ingen måde være den villa, vi aldrig får. Selvom jeg gang på gang falder for sommerboliger, der minder om et funkis hus. “Mig selv!”, siger jeg så. “Det skal være klassisk”. “Et træhus med sjæl”, drømmer jeg videre. “Det skal være med tagpap”, siger min mand så. “Tagpap?”. “Man ser jo ikke taget, når man er indenfor?”. Men jo det skal være tagpap, siger han med overbevisning i stemmen.

En af de flinke mænd, der står ved udstillingshusene, siger så, at vi bare skal finde et hus, der dækker vores behov. Ikke mere end det. Det bliver så ret umuligt at bygge et hus, der dækker vores behov. For vi har seks børn. Og som om det ikke allerede var nok til at vælte ethvert budget, så er de seks blevet til mange flere med kærester og børn.

Så det må blive et hus, der har et par ekstra sovepladser, uden det bliver et kæmpe hus uden charme. For i min drøm ser et sommerhus ikke stort og mægtigt ud, men lille og hyggeligt. Et hus, der kan danne ramme om den anden verden, der skal udgøre et supplement til dagligdagen i vores lejlighed.

Tanken går dog også til vores børn. Det er vigtigt for os, at det hus vi vælger ikke skal være et hus, der står der og ser brand godt ud de næste par år og i et formsprog, der er alt for tidstypisk.

Huset skal kunne stå der og danne rammen om mange års sommerminder både i vores tid, vores børns tid, børnebørn og… Derfor skal huset være tidløst i sit udseende og lavet i gode materialer.

Med kodeord som enkelt og klassisk endte vi med at vælge et Jeppesen bjælkehus. Jeg bliver så glad helt ind i hjertet, når jeg ser på dets enkelhed. For for mig er det altafgørende, at rammen signalerer fristed. Og det gør dette hus. Det er lille og charmerende. Det er et længehus i træ malet sort og med hvide vinduer. Næsten som min barndoms drøm om et fristed.”

Jeanne & Arne besøger byggehusudstillingen HUSET i Middelfart i slutningen af 2019 og forelsker sig i Jeppesen bjælkehuset. Salgs- og byggerådgiver Verner Bitsch-Jørgensen rådgiver og guider hele vejen, og da købet af grunden i Tisvildeleje endelig falder på plads bliver der skrevet kontrakt på et Jeppesen bjælkehus på 82 m2 plus 11 m2 overdækning. Der er sat gang i drømmen.

København, marts 2020. Jeanne skriver på bloggen:

“Min livsstil udfordrer søvnen. Jeg kender nødvendigheden af hjernepauser og jeg kender nødvendigheden af at slukke for Ipad, computer og droppe mobilen minimum en time inden sengetid. Men det gælder ikke altid mig selv. Det betyder så, at jeg både er presset indefra, fordi søvnen påvirkes, når jeg konstant er på og udefra, fordi jeg bor op ad en af Københavns mest befærdede gader. Og selvom jeg ikke hører de mange biler, så hører min krop dem.

Derfor drømmer vi om et pusterum. En vidunderlig mulighed for at nyde storbylivet i kombination med et lille hyggeligt træsommerhus med plads til ro og afslapning. En god bog, madlavning, gåture. Og i ny og næ ro til at skrive. For jeg holder af at skrive.”

København, april 2020 – tid til en facebook opdatering:

“Nu hvor min mand og jeg har valgt, hvilket typehus vi vil bygge på vores dejlige grund i Nordsjælland, har vi været i gang med at vælge, hvilke tilkøb vi vil lave. For man kan altid gøre drømmehuset lidt mere lækkert.

Når det er sagt, så er kvaliteten i et Jeppesen hus ret høj, også hvis man ”nøjes” med basis modellen. Jeg er kendt for ikke at gå ned på kvalitet. Og kan man drømme, gør jeg det glædeligt. Og det fantastiske ved et Jeppesen hus er netop, at selvom det er et typehus, så har du alle muligheder for at sætte dit personlige præg på detaljen.

Hvis du har fulgt med på min blog, ved du, at det er altafgørende for min mand, at det medfølgende standardtag skiftes ud med listetækket tagpap. Man har altså ret lang snor til andre småtilkøb, når først man har overgivet sig på den. Og indrømmet – den undskyldning har jeg brugt et par gange: ”Du har fået listetækket tagpap, så …”.

Det er en spændende proces, at finde de små detaljer, der fuldender ens drøm. Hvilke fliser skal der være i badet, hvordan skal brusenichen være, hvordan med gulvet i entreen, gulvene i stuen og på værelser, skabe, vinduer, køkken. Og nåh ja – tag?

Nogle ændringer handler blot om at finde den rigtige farve på flisen i entreen eller størrelsen på skabet, mens andre ændringer får kasseapparatet til at ringe.
Man kan godt gå sådan lidt shop amok. Tankerne går på, om jeg nu overhovedet kan leve uden en udebruser? Uden udekøkken? Ting er sat på ønskelisten og pillet af igen. For når man lægger alle tallene sammen, kan det ende med at blive et dobbelt så dyrt sommerhus, som det man først har beregnet og overbevist banken om er fornuftigt.

Så hvad kan jeg få for et listetækket tagpaptag? De flotteste trægulve, ændret farven på køkkenlåger, bedre ovn, større terrasse, småsprossede vinduer og brændeovn. Det er da meget godt gået for at gå med til et tagpaptag.

Se kundecases

Louise & Andreas ville ikke have et stort sommerhus, de har nemlig et gammelt sommerhus i den anden ende af grunden med god plads til overnattende venner og familie.