Minimalistisk look med kærlighed til træ

– et unikt hus helt efter familiens ønsker

Lene og Toke og deres to små drenge er københavnere ind til benet. Men i weekenden skifter de storbyens puls ud med freden og roen i fritidshuset i de nordsjællandske bakker – et hus, som er skræddersyet til familien: ”Oprindeligt havde vi fat i en arkitekt, da vi skulle bygge vores drøm, men det blev for dyrt, så vi begyndte at kigge på typehuse.

Heldigvis fortalte salgs- og byggerådgiveren os, at et Planet Hus kan skræddersyes præcist efter vores ønsker, og så blev vi hængende”, fortæller Lene.

Vi besøgte bl.a. Planet Huses udstilling i Roskilde, og selvom vi tydeligt kunne se, at kvaliteten var i top, forelskede vi os ikke lige med det samme – det var ikke rigtig vores stil. Heldigvis fortalte salgs- og byggerådgiveren os, at et Planet Hus kan skræddersyes præcist efter vores ønsker, og så blev vi hængende”, fortæller Lene.

Vores sommerhus er kontrasten til bylivet

Tokes forældre har sommerhus i Melby, så området er fyldt med skønne ferieminder for hele familien. Derfor var de slet ikke i tvivl om, hvor huset skulle ligge. Lene smiler:

”Vi kommer fra et dejligt lille rækkehus i København, som vi selv har fået renoveret. Det er små rum i 3 plan, og vi er tæt på naboerne, så sommerhuset skulle være kontrasten til vores liv i byen.”

Da huset skulle tegnes færdigt var Lene på barsel med parrets yngste, så hun havde rigeligt med tid til at sætte et personligt præg på indretningen i sommerhuset. ”Jeg havde et fantastisk samarbejde med vores projektleder og indretningsrådgiver Lene, som gav mig næsten frit spil indenfor rammerne af det Nova vinkelhus, vi valgte. Så det blev til rigtig mange mails frem og tilbage med skitser og inspirationsbilleder, inden projektet endelig blev sat i gang”, griner Lene.

Lidt justeringer undervejs

Parret fulgte byggeriet tæt, og der blev også lavet et par justeringer undervejs i byggeprocessen.

Lene forklarer: ”Jeg er jurist, så jeg ved jo godt, at det ikke nødvendigvis er ok at ændre, når først byggeriet er gået i gang. Men både vores projektleder og håndværkerne var fleksible og super servicemindede, så huset er blevet helt, som Toke og jeg drømte om – og det var fantastisk at flytte ind i.”

Beslutningen om at bygge sommerhus med et typehusfirma er den bedste beslutning, vi har taget. Det var en super proces.

Familien tilbringer nu hele sommerferien i huset, og har jævnligt gæster på besøg – Lenes familie fra det jyske og vennerne fra København nyder også godt af sommerhuset.

Og, når der ikke kobles helt af, er arbejdet med at sætte deres eget præg på terrasserne og omgivelserne parrets fælles hyggeprojekt. De har f.eks. selv bygget en funktionel bænk ind i skrænten langs gavlen – et af mange hyggehjørner i og omkring huset.

Den bedste beslutning, vi har taget

Lene har et godt råd til andre, der tænker på at bygge sommerhus: ”Vi byggestyrede selv vores hus-renovering i København, og det var svært og et kæmpe arbejde. Beslutningen om at bygge sommerhus med et typehusfirma er den bedste beslutning, vi har taget. Det var en super proces.

Gode håndværkere, Planet Huses klare holdning til kvalitet og den fleksible indstilling til vores drømme og ønsker var den helt rigtige kombination.”

Læs andre kundecases

Tina & Johnny har tre teenagere og en hund, og de kunne ikke blive ved med at bo hos venner og bekendte, når de var på besøg hjemme i Danmark, så de byggede et  lækkert sommerhus.