Sommerhus som investeringsejendom

Nemt at komme i gang

Alkove - sommerhushygge i et Planet Hus

Hvorfor ejendomsinvestering?

Kigger man på ejendomsinvestering giver det mening først at betragte sin samlede formue og sammensætningen af den. Helt afhængigt af hvilken risikoprofil, man har, vil det for de flestes vedkommende være fornuftigt at have en formue med et mix af investeringer, så man ikke lægger alle æg i en kurv. Er en del af formuen en aktiebeholdning, hvor vi historisk kan se store udsving, giver det mening at afbalancere det med fx obligationer eller fast ejendom som hus, ejerlejlighed og ikke mindst sommerhus.

Boligmarkedet viser også udsving men slet ikke så store udsving som aktier, og ser man på en historisk kurve over eksempelvis de sidste 30 år, er den jævnt stigende og falder kun ifm finanskrisen, hvor den efter et par år retter sig igen og fortsætter stigningnen. Boligmarkedet er tydeligvis et mere lav-risiko marked og passer dermed godt som investering for størstedelen af danskerne.

Sommerhus er en ejendomsinvestering

Et sommerhus i et attraktivt sommerhusområde vil altid være en god ejendsomsinvestering. Det er ikke nødvendigt, at det ligger i første række til vandet – der er mange sommerhuse, som tjener rigtig mange penge hjem til ejeren selv om de har 1 km til stranden – bare området er attraktivt. Hvis I tænker, at I på et tidspunkt ønsker at sælge huset igen gælder de samme råd som ved parcelhuse. Et meget specielt hus vil være sværere at finde købere til end et mere klassisk sommerhus.

Et nyt sommerhus er ejendomsinvestering for begyndere, fordi det er en forholdsvis nem ejendomsinvestering og en sikker investering. Et nyt sommerhus kræver et minimum af vedligeholdelse, og når sommerhuset er tilknyttet et udlejningsbureau, sørger bureauet for stort set alt det praktiske, så man ikke behøver at skulle holde øje eller påtage sig en vicevært rolle hele tiden.

Nova sommerhus fra Planet Huse - lækker indretning udstillingshus Middelfart

Må jeg have flere investeringsejendomme?

Du må eje 2 sommerhuse privat og leje dem ud. Vær opmærksom på, at du for at kunne benytte de gunstige skattefradrag på udlejning også skal benytte sommerhuset privat.

Bemærk også, at der er 2 forskellige bundfradrag på din udlejningsindtægt. Hvis du udlejer dit sommerhus privat er der et lavere fradrag fremfor hvis du udlejer via et udlejningsbureau. Når du benytter dig af et udlejningsbureau vil de fastsætte huslejen på basis af deres erfaringer med lignende udlejningshuse i samme område og hvis du selv udlejer, så kan du gøre samme øvelse manuelt ved at tjekke hvad der udlejes til i området af samme standard og størrelse som dit nye sommerhus.

Kom i gang med ejendomsinvestering

Som nævnt så kan man betragte investering i et sommerhus som ejendomsinvestering for begyndere, fordi det er nemt og enkelt at komme i gang. Eksempelvis har Planet Huse adskillige udstillingshuse, hvor vi allerede har hentet udlejningsbudget hjem fra ét af de store udlejningsselskaber i Danmark. De står klar til straks at udleje huset fra den dag, I overtager det. Derudover hjælper vi også med at kigge på finansiering af ejendomsinvesteringen.

Nova sommerhus fra Planet Huse - hyggeligt åbent køkken med højt til loftet
Personlig rådgivning om fritidshuse i træ

FÅ ET

PERSONLIGT

MØDE MED OS

Ring mig op

FÅ MERE

INSPIRATION

Bestil katalog
Uforpligtende tilbud - procent symbol

BESTIL ET

UFORPLIGTENDE

TILBUD

Bestil