Store sommerhuse

Hvor store er store sommerhuse?

Som udgangspunkt er et sommerhus gennemsnitligt væsentligt mindre end et helårs parcelhus. Hvis vi kigger på alle sommerhuse i hele Danmark var gennemsnitsstørrelsen i 2020 75 m2, hvor det for helårshuse ligger på ca. 140 m2 dvs 86% højere. Derfor er definitionen af store sommerhuse også helt anderledes end for helårshuse. Hos Planet Huse bygger vi sommerhuse fra 65 m2 og op efter, hvad vores kunder ønsker, men som udgangspunkt betegner vi sommerhuse over 100 m2 som store sommerhuse.

Se vores hustyper

Eksempler på lækre store sommerhuse:

Hos Planet Huse bygger vi sommerhuse i alle størrelser. Nedenfor ses eksempler på fire store sommerhuse.
Find de forskellige typer af sommerhuse vi bygger, og brug ‘størrelse og ‘hustype’ filtrer for at skræddersy jeres næste sommerhus.

Mars – klassisk sommerhus og optimal pladsudnyttelse

Soveværelser i flere separate afdelinger gør det til et populært udlejningshus. Det er et populært sommerhus året rundt med et lækkert stort aktivitetsrum, hvor både små og store kan lege. Der er også mange skønne timer i det lækre wellness område, der er udstyret med både spa, sauna og dampbad.

 

Mars 188/178 | 10+2 sovepladser | 178 ㎡ | kr. 3.218.000

Venus Arc – rummeligt sommerhus med arkitektoniske linjer

Venus Arc har et stort køkken-alrum med store panoramavinduer, der lukker naturen indenfor. Skub skydedørene til side, og glæd dig til at træde ud på en skøn terrasse med overdækninger. Sommerhuset har både gæstetoilet og velværelse med bad, sauna og spa.

 

Venus Arc 161/131 | 8 sovepladser | 131 ㎡ | kr. 2.858.000

Nova – stort aktivitetshus

Værelser til 8 personer fordelt på 2 soveafdelinger. Både den store hems og alkoven kan udover at sikre hygge og leg, medtælles som sovepladser, hvis huset udlejes. Huset har et skønt aktivitetsrum. I den anden ende af huset er der et luksuriøst badeværelse med sauna og adgang til en wellness terrasse med udebruser og udendørs spa.

 

Nova 174/155 | 8+4 sovepladser | 155 ㎡ | kr. 2.988.000

Jeppesen Bjælkehus – en 88-årig luksus klassiker

Sommerhuset har indbygget garage og et flot overdækket indgangsparti. Et stort og lækkert køkken med barpladser. Der dækkes nemt op til mange gæster i alrummet, hvor der selvfølgelig også er hele to dobbeltdøre til den skønne afskærmede terrasse. 

 

Jeppesen Bjælkehus 277/239 | 10 sovepladser | 239 ㎡ | kr. 5.415.000

Vi bygger flere store sommerhuse

Vi har bygget sommerhuse i 35 år og i løbet af den tid er gennemsnitsstørrelsen af de sommerhuse, vi bygger, steget ret meget, og det er ikke kun hos os, vi har oplevet den tendens. Det gælder for hele branchen. Tilbage i 2000 var gennemsnitsstørrelsen på et nybygget sommerhus 80 m2 og i 2018 var det tal steget til 94 m2, hvilket jo er en kraftig stigning. Kigger vi lidt dybere ned i tallene for bestanden af danske sommerhuse kan vi se, at antallet af huse, som er under 100 m2 kun er steget med knap 4% fra 1986 til 2018, hvorimod sommerhuse over 100 m2 er steget med hele 254% fra 13.563 sommerhuse til hele 48.108 sommerhuse (Kilde: Danmarks Statistik).

Se et populært større sommerhus

Hvorfor flere store sommerhuse?

Hvad er baggrunden for, at vi bygger flere af de store sommerhuse? Vi oplever, at sommerhuset i langt højere grad er et sted, vi bruger året rundt, så ikke kun om sommeren men også som pusterum i efterårs- og vinterferien og ikke mindst til højtider som påske og jul. Når vi også opholder os der i de kolde måneder, oplever vi, at der er behov for mere plads i fællesrum og ikke mindst badeværelser. Der er heller ingen tvivl om, at den positive udvikling i udlejningsmarkedet har været med til at øge kvadratmeterantallet i nye sommerhuse, for der er stor efterspørgsel efter huse til flere familier og ikke mindst huse, hvor der fx er et aktivitetsrum.

Et populært udlejningshus

Byg store sommerhuse, hvor I ønsker

Vi kan bygge sommerhuse overalt i de danske sommerhusområder. Eksempelvis har vi netop bygget skønne store sommerhuse i Jylland i Henne og Bjerregård på vestkysten.

Se også et af de store sommerhuse med pool, som vi har bygget i Marielyst eller nogle af de sommerhuse, vi har bygget på Sjælland af typen Jeppesen Bjælkehuse. Der er også mulighed for at bygge store flotte sommerhuse på Djursland i bakket terræn med smuk udsigt. Ligesom vi bygger sommerhuse på Bornholm og i Nordjylland. Som sagt så bygger vi i hele Danmark.

Se vores sommerhuse og grunde til salg

Book et møde med os

Kom tættere på din sommerhusdrøm – vi hjælper dig på vej.

Book et møde
med os

Kom tættere på din sommerhusdrøm
– vi hjælper dig på vej.

Book et møde
med os

Kom tættere på din sommerhusdrøm
– vi hjælper dig på vej.