Fra travl storbyhverdag til tilbagelænet sommerhusliv

med småbørn og sand mellem tæerne

”Vi havde tre kriterier, da vi skulle bygge sommerhus. Det måtte max være en times kørsel fra København, hvor vi bor og arbejder. Grunden skulle være stor, og vi ville tæt på vandet,” forklarer Louise. Det er en smuk solskinsfredag i august måned, da vi besøger Louise og Andreas von der Heide i deres nye sommerhus ved Nykøbing Sjælland. Alligevel er stranden, som ligger 100 meter fra huset øde, og det er også en af grundene til, at det blev lige her, familien købte sommerhusgrunden. Her er nemlig stille, naturen er lige udenfor døren, og her er ingen vej, der skal krydses for at komme ned til stranden.

En pakkeløsning med 2 sommerhuse

”Vi har altid mange planer, når vi er hjemme i lejligheden, men når vi er her i sommerhuset, er vi bare her. Det giver ro,” smiler Louise. Det betyder dog ikke, at de kun er sig selv, når de er heroppe. De købte nemlig den store grund, hvor der allerede stod et gammelt sommerhus med en bagtanke. De lod det gamle hus stå i den ene ende af haven, og så byggede de et nyt i den anden ende ud mod vandet. Familie og venner indtager det gamle sommerhus, når de er på besøg, og så kan alle være sammen uden at blive trætte af hinanden – og det er en stor succes.

Genbrug & skønne loppefund

Louise og Andreas ønskede nemlig at bygge et mindre sommerhus. Og det var vigtigt for dem, at det ikke skulle se eller virke for nyt. Derfor er der også indrettet med loppefund og genbrug i hele huset.

Ovenlysvinduerne er et af parrets bedste tip til andre familier, der bygger sommerhus.

Det hele er er smukt og smagfuldt sat sammen, og man føler sig straks velkommen når man træder ind i den åbne entre med hattehylde i kurveflet og gamle æblekasser til fodtøjet. Her er lyst og skønt, og lyset kommer bla fra 2 ovenlysvinduer på den store hems. Ovenlysvinduerne er et af parrets bedste tip til andre familier, der bygger sommerhus. Og så er hemsen også favoritstedet at hygge med 5-årige Hamilton. ”Her ligger vi gerne og kigger på stjerner allesammen,” fortæller Andreas. Alle børn, som kommer på besøg, søger også straks stigen mod hemsen. ”Det er børnenes favoritsted – et glad sted”.

Fællesrummet er første prioritet

Der er tænkt rigtig meget over indretningen. Louise og Andreas tog udgangspunkt i det mindste Nova vinkelhus på 92 m2 i boligareal.

Spejlvendt grundplan og fravalg af køkkenø

Grunden er lang og smal, så for at holde sig indenfor byggelinjerne, blev det reduceret i bredden, så det endelige boligareal blev på 84 m2. Herefter blev indretningen faktisk spejlvendt, så der blev ét stort kvadratisk rum med køkken, spiseplads og stue, og det var lige præcis det, de ønskede sig. ”For os var det vigtigt, at pladsen er der, hvor vi er sammen.” forklarer Louise, ”derfor valgte vi også køkkenøen fra. Det betød mindre skabsplads i køkkenet, men det har vi løst med et stort gammelt vitrinevægskab, hvor vi har glas og tallerkener. ”

Bryllupsgave blev startskuddet

Andreas fik Planet Huse anbefalet af en ven og tæt forretningsforbindelse, som også havde bygget med Planet Huse. Han forærede parret en uges ophold i hans Planet sommerhus i bryllupsgave.

Vi ville have et byggefirma, der kunne skræddersy for os

Det var en super oplevelse, som gjorde dem trygge ved deres valg af byggefirma. Et andet meget vigtigt kriterie for parret var, at de kunne skræddersy deres nye pusterum, som de ønskede det. Louise uddyber: ”Vi har vores egen mening om indretningen og hvordan rummene skulle udformes, og så betyder det faktisk noget for mig, hvilken vej, vinduet åbner. Det forstod Ronnie og teamet hos Planet Huse, så igennem hele processen har vi talt os frem til de løsninger, som matchede os.”

Materialevalg med plukveer

Da Louise og Andreas skulle vælge materialer til huset, var der ekstra pres på. Ikke bare var Louise højgravid med Cornelius, men sønnen Hamilton var faldet i børnehaven og havde brækket lårbenet, og Andreas havde travlt med sin modevirksomhed Les Deux, så det hele var mildt sagt hektisk.

Håndværkeren ringede under byggeriet

Derfor var Louise også meget taknemmelig, da flisemureren under byggeriet ringede og spurgte, om hun nu var sikker på, at hun havde valgt den rigtige farve fuge i badeværelset, og om ikke det var en fejl, at de flotte store fliser skulle sættes op forskudt, for det ville da ikke blive pænt. Det kunne Louise nemt tilslutte sig, så flisemureren justerede valget, og badeværelset blev lækkert. ”Fantastisk med håndværkere, som tænker selv” smiler Louise.

Hjemmebagte boller

Louise sidder med Cornelius på 6 måneder, den yngste af parrets 2 drenge i sommerhusets hyggelige køkken og fortæller, hvorfor hun og Andreas byggede sommerhus. ”Det giver os mulighed for 2 forskellige liv – et byliv med børnehave, mit advokatjob, Andreas’ virksomhed og mange sociale arrangementer og så et sommerhusliv, hvor vi bager boller hver morgen og har en anderledes afslappet holdning til oprydning end hjemme på Frederiksberg. Der er ikke noget, som behøves at være perfekt i sommerhuset.”

Tjek andre kundehistorier

Lene & Toke og deres 2 drenge fik deres drømmesommerhus i de nordsjællandske bakker. Se det unikke hus.