Investering i udlejningsejendom herunder sommerhus

Sommerhus med stor overdækning og glasgavl
moderne sommerhus med skydedøre

Indbringende udlejningsejendomme – skønne sommerhuse

Vi har adskillige lækre og meget attraktive udstillingssommerhuse til salg lige nu:

  • Holmsland Klit Nova 142/120 huset koster kr. 3.395.000 inkl. moms, grund, haveanlæg og fuldt udstyret og giver en årlig udlejningsindtægt på kr. 227.800.
  • Holmsland Klit Venus huset koster kr. 3.595.000 inkl. moms, grund, haveanlæg og alt i møbler og udstyr. Den årlige udlejningsindtægt er budgetteret til kr. 203.300.
  • Mommark på Sydals Merkur 144/134 koster kr. 2.598.000 inkl. moms, grund og flot udstyrspakke. Her er årlig lejeindtægt budgetteret til kr. 125.426.
  • Henne Venus 158/125 sommerhuset koster kr. 3.680.000 inkl. moms, grund, haveanlæg og fuldt udstyret. Her er årlig lejeindtægt budgetteret til kr. 190.170.

Køb af udlejningsejendom

Fast ejendom er for rigtig mange en meget mere håndgribelig investering end aktier og også en mindre risikofyldt investering. Med en mindre risiko er det naturligt nok ikke nødvendigvis her I kan få de højeste afkast af jeres investering, til gengæld kan der ligge en god fast indtægt hvert eneste år i mange år fremover, og den sikkerhed er der mange, som er glade for.

Hvis man i forvejen har lagt investeringer i aktier, så er køb af en investeringsejendom også en rigtig god måde at sprede sin formue og dermed sin risiko på. Og der er mange muligheder for at starte i det små med investeringsejendomme – en af dem er at købe et sommerhus til udlejning. Her er det vigtigt at notere, at det ikke kun er husets værdistigning, I skal vurdere som afkastet af jeres investering, for udlejningsindtægten er det, som virkelig giver jer afkast. Og i samarbejde med de store udlejningsbureauer i Danmark hjælper vi jer gerne med at beregne afkastet på denne type køb af udlejningsejendom.

Nova sommerhus fra Planet Huse - unik indretning med finerplader skræddersyet til familien
Nova sommerhus fra Planet Huse - skønt åbent sommerhuskøkken

Overvejelser ved køb af udlejningsejendom

Flere ting er værd at overveje, når I går med overvejelser om køb af investeringsejendom.

Beliggenhed er altid et vigtig parameter, for det har betydning for, hvor populært huset bliver at udleje, og det har naturligvis også indflydelse på hvor høj husleje, der kan sættes. Et sommerhus med gåafstand til vandet er dyrere at leje end et, hvor der skal cykles eller køres i bil for at bade. Vi hjælper jer gerne med at finde den helt rigtig grund at bygge på.

Et godt tip, hvis I er på jagt efter den helt rigtige beliggenhed, er at kigge efter velbeliggende grunde, hvor der allerede ligger en ejendom, som er så gammel, at den bør rives ned.

I skal også vælge, om I selv vil stå for udlejningen eller overlade det til en administrator eller et udlejningsbureau. Det er klart, at der er penge at spare ved selv at tage sig af udlejningen, men det kræver naturligvis tid og energi at sætte sig ind i udlejningsregler, administrere det praktiske ved udlejningen og ikke mindst stå for husets vedligeholdelse. Hvis udlejningsejendommen ikke ligger i nærheden af jeres fast bopæl er det en god idé at alliere sig med en vicevært eller når det gælder sommerhusudlejning så vil udlejningsbureauet måske være den bedste løsning.

Investering i sommerhus til udlejning

Markedet for udlejning har været stigende de sidste 5 år, og udlejningsbureauerne er meget fleksible, når det gælder jeres ønsker. Det betyder, at I kan vælge mellem at udleje jeres sommerhus kun et par uger årligt og op til det maksimalt antal tilladte uger. På den måde kan I indrette det, så det passer til jeres egne ønsker om at være i sommerhuset og samtidig give et bidrag til dansk turisme og ikke mindst et bidrag til betaling og drift af jeres sommerhus.

Udlejningsindtægterne afhænger naturligvis af jeres sommerhus’ placering og størrelse og indretning men en ting er sikkert – et nyt sommerhus indbringer væsentligt mere end et ældre hus.

Vælger I at have fuldt fokus på investering i udlejningsejendom med et sommerhus, så anbefaler vi et nyt større hus med eksempelvis aktivitetsrum og spa og en placering i et populært sommerhusområde som fx Henne. Sådan et sommerhus kan indbringe mere end kr. 250.000 årligt i udlejningsindtægt – se fx vores udstillingshus på Duevej i Henne, og så har I samtidig et superlækkert sommerhus til familien med plads til 8 personer. Det behøver nemlig ikke være svært  – vi har adskillige sommerhuse som udlejningsejendomme til salg lige nu – se bla hvilke sommerhuse vi har til salg på den jyske vestkyst.

Byg nyt Jeppesen Bjælkehus med Planet Huse, sommerhusterasse
avocado og vandmelon på træfad

En ejendomsinvestering med gode skattevilkår

Udlejningsindtægterne på et sommerhus har ret gode vilkår, når det gælder beskatnng. Udover et fast skattefrit bundfradrag på kr. 42.700 (2021) kan du af beløbet over kr. 42.700 yderligere fradrage 40%. Restbeløbet betaler du så skat af se et eksempel på skatteberegning.

Ved køb af en udlejningsejendom til helårsbeboelse med eksempelvis lejligheder er der forskellige skatteregler, som er væsentligt mere komplicerede, end hvis I køber et sommerhus som investeringsejendom. Beskatningen afhænger bla af om I vælger virksomhedsskatteordningen eller kapitalkastordningen og derudover er der en række forhold og valgmuligheder, som man skal bruge tid på at sætte sig ind i og forstå. Her er skattereglerne anderledes enkle med sommerhusudlejning.

En nem udlejningsejendom

Sammenligner man køb af en udlejningsejendom med lejligheder med købet af et udlejningssommerhus, så er sommerhuset en nem og fin investering. Det er nemt, fordi man overlader alt det praktiske og administrative til udlejningsbureauet.

Når det gælder fastlæggelse af huslejen, så har de data til rådighed på huse i samme størrelse og samme områd, så de på et øjeblik kan fortælle jer, hvilken husleje sommerhuset kan indbringe, så I ikke selv skal tænke på, hvor meget I skal tage i husleje.

Udlejningsbureauet sørger for, at alle regler og love overholdes, og de opgiver udlejningsindtægterne til skattevæsenet, så I ikke selv skal sætte jer ind i, hvordan det skal gøres.  Samtidig er der serviceaftaler, hvor de holder øje med huset og sørger for, at alt er som det skal være.

En investering i udlejningsejendom som et sommerhus til udlejning jo er, er heller ikke en risiko-fyldt investering, når I køber et helt nyt sommerhus. Her er nemlig ingen skjulte mangler eller ubehagelige overraskelser, og så er et nyt hus meget populært hos udlejningsbureauerne og kan udlejes fra den første dag.

Aktivitetshus Med Pool
Personlig rådgivning om fritidshuse i træ

FÅ ET

PERSONLIGT

MØDE MED OS

Ring mig op

FÅ MERE

INSPIRATION

Bestil katalog
Uforpligtende tilbud - procent symbol

BESTIL ET

UFORPLIGTENDE

TILBUD

Bestil