Investering i sommerhus

Et godt afkast

Er sommerhus en god investering?

Rigtig mange sommerhusejere ser ikke nødvendigvis deres sommerhus andet end som en et dejligt feriested, hvor familien kan samles, hygge og slappe af. De sætter sig ikke ned og vurderer på om sommerhuset bliver mere værd med årene eller hvorvidt det kan sælges med gevinst senere.

Men det kan faktisk være interessant at se på sommerhuset som en investering over en længere periode og ikke mindst som en væsentlig del af jeres formue.

Jeppesen Bjælkehus terrasse - byg nyt sommerhus med Planet Huse
Sommerhus køkken Jeppesen Bjælkehus fra Planet Huse

Inden investering i sommerhus

Der er selvfølgelig en del elementer, I bør overveje, inden I kaster jer over projektet med sommerhus investering.

Først og fremmest skal I overveje, hvor stort sommerhuset skal være, og det er også en god øvelse at tænke over, hvor meget I vil bruge det. Er I der eksempelvis kun sammenlagt 4-5 uger om året, så er det måske en idé at gøre noget for dansk turisme og udleje det nogle af de mange uger, hvor I ikke opholder jer i huset.

Tænk også over, om I gerne vil have lidt luksus i form af spabad eller et aktivitets- og spillerum med plads til billard / bordtennis. Der er masser af muligheder for, at en investering i feriebolig bliver lige præcis den drøm om et pusterum for hele familien, som I ønsker jer.

Kan alle købe sommerhus?

Du skal have bopæl i Danmark for at kunne købe sommerhus. Hvis du tidligere har boet I Danmark i min. 5 år sammenlagt er en sommerhus investering også mulig. Der kan desuden gives dispensation fra Justitsministeriet, hvis du har en særlig tilknytning til Danmark.

Opfylder du kravene, er der ingen begrænsninger for, hvor mange sommerhus investeringer, du foretager – du må gerne have flere.

Jeppesen Bjælkehus fritidshus udstilling Roskilde

Spar penge ved investering i feriebolig

Når størstedelen af jeres ferier holdes i sommerhuset, så sparer I naturligt nok de penge, I ellers ville have brugt på ferien eksempelvis charterferie for hele familien eller leje af anden feriebolig i Danmark eller udlandet. Det kan faktisk beløbe sig til mange penge, hvis I ser på det over fx en periode på 10 år.

Samtidig sparer I så penge op i sommerhuset efterhånden som I afbetaler på realkreditlånet, hvis I har et sådant.

Er I så heldige, at I står med rede penge og kan betale for det nye sommerhus uden at skulle have et realkreditlån, vil alle besparelser i form af ferier i huset ift at skulle købe ferie kunne betragtes som rent afkast på jeres sommerhus investering. Tænker I desuden investeringen i sommerhuset til udlejning vil regnestykket naturligvis blive endnu mere positivt.

Fordele ved investering i NYT sommerhus

Når først beslutningen om sommerhus investeringen er taget, er det spændende at kigge på alle de mange muligheder, både når det gælder sommerhusområder og typer af sommerhuse. Vil I have det nemt og ligesom I drømmer om, er et nyt sommerhus den helt rigtige beslutning. Med et nyt sommerhus slipper I for at skulle tænke over udgifter til renovering og vedligeholdelse de første mange år. En investering i et nyt sommerhus giver jer i det hele taget mange fordele. Det er bygget efter de nyeste byggestandarder, og så er det godt isoleret, så I kan være der året rundt.  Vælger I et sommerhus til udlejning er det også en stor fordel at have et nyt hus – det er ekstra populært.

Hygge i sommerhuset - byg nyt sommerhus med Planet Huse

Pensionisttilværelse i sommerhuset

Hvis pensionisttilværelsen ikke er langt væk, kan en sommerhus investering også bruges som jeres nye helårsbeboelse, når den ene af jer bliver pensionist. Det er nemlig muligt for alle, som har ejet deres sommerhus i minimum ét år at bo der hele året rundt.

Personlig rådgivning om fritidshuse i træ

FÅ ET

PERSONLIGT

MØDE MED OS

Ring mig op

FÅ MERE

INSPIRATION

Bestil katalog
Uforpligtende tilbud - procent symbol

BESTIL ET

UFORPLIGTENDE

TILBUD

Bestil