Hvad kan man tjene på udlejning af sommerhus?

Hvor meget man kan tjene på udlejning afhænger af flere ting.

Først og fremmest beliggenheden af sommerhuset. Et hus i strandkanten fx ved Blåvand eller Marielyst tjener noget mere hjem til sommerhusejeren end et hus, hvor der er 2 km til vandet.

Punkt nummer 2 er antallet af sovepladser og indretningen af huset. Antallet af værelser har selvfølgelig betydning og glem ikke, at alkove og hems også kan tælles som sovepladser. Et godt eksempel på, at det ikke altid handler om kvadratmeter, er Mars 91/81 som har 3 soveværelser samt både alkove og hems, så her er faktisk plads til 8 personer. Mars 91/81 udstillingshuset på Norddjurs er budgetteret til at indbringe kr 62.304 for 23 ugers udlejning.

sommerhusudsigt teak vinduer
Luksusudlejningshus Med Aktivitetsrum
Mere i udlejning

Gør huset ekstra attraktivt

Et par tip til at hæve indtjeningen på udlejning pr uge, er at tilføre populære elementer. Det er eksempelvis wellness i form af spabad, sauna, udespa, pool og udebruser.

Et aktivitetsrum med billiard eller pool kan øge lejeindtægten med op til 50%, så det er bestemt også en overvejelse værd. Aktivitetsrummet øger også antallet af udlejningsuger.

Et hus med aktivitetsrum og 10 sovepladser kan udlejes for mellem kr. 125.000 og kr. 250.000 årligt. Se eksempelvis dette Merkur 144/134 udstillingshus på Sydals.

Skal man betale skat på udlejning af sommerhuset?

Højt bundfradrag på kr. 41.800

I kan tjene kr. 41.800 på udlejning uden at skulle betale skat af indtægten – det sikrer bundfradraget. Når du har din lejeindtægt fratrukket bundfradrag kan du fratrække 40% af det. Det er nemlig fradrag nummer 2. Herefter har du så beløbet, som du bliver beskattet af. Se et regneeksempel på Merkur udstillingshuset på Sydals.

Et stort luksusudlejningshus er en god investering med et godt afkast. Vi tilbyder et totalkoncept, der er udlejningsklart med det samme

Læs mere
Personlig rådgivning om fritidshuse i træ

FÅ ET

PERSONLIGT

MØDE MED OS

Ring mig op

FÅ MERE

INSPIRATION

Bestil katalog
Uforpligtende tilbud - procent symbol

BESTIL ET

UFORPLIGTENDE

TILBUD

Bestil